Destinaţii la munte pentru această toamnă

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Miercuri, 25 august 2021, 16:49

Pentru că vremea ţine cu noi şi pentru că oricând este binevenită o minivacanţă, ţi-am propus câteva locuri frumoase din ţară unde să te recreezi într-un final…
…de săptămână.

Descoperă mai jos câteva dintre cele mai pitoreşti locuri din România, pe care merită să le vizitezi în această toamnă şi cât te costă cazarea a pensiuni.

Parcul Naţional Munţii Măcinului– Dobrogea

Dacă te-ai grăbit să vii spre casă şi ai omis această superbă zonă când te-ai întors de la mare, o drumeţie în Parcul Măcin te va convinge că merită să faci drum întors într-un weekend.

Zona este deosebit de pitorească în special toamna, când pădurea şi piscurile munţilor creează peisaje deosebit de frumoase, în plus, vremea este numai bună pentru un tur rapid turistic prin unul dintre cele mai vechi locuri din România.

Nu vei găsi dotări turistice deosebite, dar Parcul oferă oricărui vizitator care ajunge aici peisaje de toamnă incredibile în locuri cum sunt Culmea Pricopanului, rezervaţia Valea fagilor sau valea Luncăviţa, la care poţi ajunge cu maşina. Pentru mai multă aventură, îţi recomandăm însă o plimbare cu bicicleta, sau poţi face turism ecvestru dacă vrei, pentru 13 lei pe oră.

Pentru cazare te poţi interesa în oraşele din apropiere, cum este Măcin, asta dacă nu te deranjează condiţiile modeste de la vile.
Pentru un drum mai lung însă, în Brăila (13 km distanţă de Măcin) sau Galaţi (24 km distanţă de Măcin) găseşti hoteluri de patru şi cinci stele accesibile.

Nu rata o vizită la Cheile Dobrogei! și la Lacul Iacobdeal

Săpânţa – Maramureş

Celebră în lume datorită cimitirului său vesel, Săpânţa este un loc pe care trebuie să îl vezi într-o viaţă, indiferent de anotimp.

La poalele munţilor Gutâi, unde-şi face loc râul Tisa, localitatea te va cuceri cu peisajele sale uluitoare, căsuţele maramureşene de lemn, localnicii primitori îmbrăcaţi în costume populare şi arta lor cea mai de preţ – artizanatul.

La la 18 kilometri de aici, ajungi în Sighetul Marmaţiei, dar îţi recomandăm să dai o fugă şi la mănăstirile din Bârsana sau Ieud.

O noapte de cazare la pensiunile din Săpânţa costă 70 de lei.

Cheile Bicazului – Bucovina

Dacă ţi-ai pregătit bagajul pentru o călătorie mai lungă, atunci poate îţi surâde ideea unui traseu spre nordul ţării. Panorama pe care o descoperi în Cheile Bicazului este de vis, iar drumul până acolo este absolut încântător.

Zone bucolice, locuri sălbatice de o frumuseţe uitată (peste 200 de peşteri), atracţii unice în ţară – Lacul Roşu -, şi, mai întâi de toate, relaxare absolută vei găsi aici.

În plus, drumul cu maşina spre Cheile Bicazului îţi rezervă un itinerariu epic şi impresionant.

La pensiuni, preţurile la cazare sunt pentru toate buzunarele, între 60 de lei şi 100 de lei.

Pentru pasionații de călătorii, iată niște destinații în natură care te vor face să apreciezi și mai mult România:

Padiş – Apuseni

Padiş este poate ea mai cunoscută zonă turistică din Munţii Apuseni, celebră pentru Cetăţile Ponorului, dar nu numai.

Dacă dispui de răbdarea necesară unui traseu atât de lung pe drumurile noastre, te asigurăm că va merita efortul.

Pentru cei mai activi, zona îi îndrumă la scurte drumeţii montane; sunt numeroase peşteri, gheţari – Focul Viu – şi canioane sălbatice şi cascade a căror frumuseţe îţi taie răsuflarea, Valea Galbenei sau Valea Boga.

Cazarea este mai mult decât accesibilă. La Cabana Cetăţile Ponorului de exemplu, preţurile pornesc de la 40 de lei pe noapte.

Trasee montane usoare. Unde poți merge pe munte în România

Pasionat de o aventură pe munte în afara țării? Iată care sunt cele mai inalte varfuri muntoase din lume pe care le poți escalada.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter