Cine sunt cei cinci nepoți pe care Regele Mihai îi lasă în urmă

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Joi, 14 decembrie 2017, 17:10
După moartea sa, Regele Mihai I al României lasă în urmă doi nepoți și trei nepoate: Nicolae şi Michael, Elisabeta Karina, Angelica Margareta şi Elisabeta Maria.

Cel mai vârstnic dintre aceștia este Michael Torsten de Roumanie Kreuger, fiul Principesei Irina,  născut în 25 februarie 1985. El este căsătorit cu Tara Littlefield din 2011 și au împreună un fiu pe nume Krohen Kreuger.

Sora lui Michael, Angelica Margaretta Bianca de Roumanie Kreuger, născută pe 29 decembrie 1986, locuiește, de asemenea, peste Ocean și este căsătorită din anul 2009 cu un bărbat pe nume Richard Robert Night și au împreună două fiice.

Atât Michael, cât și Angelica, au fost excluși din Casa Regală după ce mama lor, Irina Walker, a fost implicată într-un scandal cu lupte de cocoși în SUA.

Exclus și el din linia de succesiune, fostul principe Nicolae de Roumanie Medforth-Mills este fiul cel mare al Principesei Elena cu Robin Medforth-Mills, născut pe 1 aprilie 1985. I s-a retras titlul regal în 2015, iar conform comunicatelor de presă transmise de Familia Regală în acea vreme, cauza care a determinat renegarea sa a fost comportamentul neadecvat și nedemn pentru un reprezentant al Casei Regale, fără, însă, a se puncta un motiv anume.

Sora fostului Principe Nicolae, Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills, s-a născut pe 4 ianuarie 1989 și a vizitat România de câteva ori, mai ales în perioada în care fratele ei mai mare se afla în țară. Karina locuiește în Anglia, iar nașa ei de botez este regretata scriitoare britanică Catherine Cookson.

Cea mai tânără dintre nepoții Regelui, Elisabeta-Maria Bianca Elena de Roumanie, s-a născut pe 15 august 1998 și este fiica Principesei Sofia şi a domnului Alain Michael Léone Biarneix. S-a născut la Argenteuil, sub-prefectură a departamentului Val-d’Oise, în regiunea Île-de-France și este este proaspăt bacalaureată cu diploma de Baccalauréat littéraire.Tânăra poartă numele primelor 3 regine ale României: Elisabeta – consoartea regelui Carol I, Maria – consoartea regelui Ferdinand, Elena – consoartea regelui Carol al II-lea.

Din august 2015, ordinea de Succesiune la Tron şi la Şefia Casei Regale a României este:

1. ASR Principesa Moştenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei României;
2. ASR Principesa Elena a României;
3. Elisabeta Karina de Roumanie;
4. ASR Principesa Sofia a României;
5. Elisabeta Maria Biarneix;
6. ASR Principesa Maria a României.

Citește și – Cele mai importante momente din viața Regelui Mihai, în imagini

Citește și – Povestea tulburătoare a dragostei dintre Regele Mihai și Regina Ana

Foto – Hepta

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter