Topul celor mai scumpe divorţuri celebre

De Nicoleta Galeteanu, pe

Dacă există un lux pentru celebrităţi acesta ar trebui să fie divorţul. În cazul celor mai multe vedete, nunţile exorbitante au un corespondent pe măsură şi atunci…
 …când decid să îşi separe destinele.

Iată cât le-au costat pe celebrităţi înţelegerile de divorţ după ani buni de mariaj.

Tiger Woods

În fruntea clasamentului se află Tiger Woods, cel mai bun jucător de golf din istorie şi protagonistul celui mai mediatizat divorţ din 2010.

După şase ani de mariaj şi aventuri sexuale, Tiger Woods şi-a plătit infidelitatea probabil înzecit, lăsându-i lui Elin Nordegren nu mai puţin de 750 de milioane de dolari.

De fapt, jucătorul de golf i-a cumpărat tăcerea fostei soţii, înţelegerea fiind ca Elin să nu divulge nimic despre escapadele fostului soţ, cu nu mai puţin de 19 femei.

Michael Jordan

Jucătorul de baschet Michael Jordan „înscrie” un alt divorţ exorbitant în lumea superstarurilor. Divorţul starului NBA de Juanita Vanoy Jordan, cu care s-a căsătorit în 1989, l-a costat peste 150 milioane de dolari în 2007, după 18 ani de mariaj.

Cheltuielile totale de divorţ ar fi ajuns însă la 175 de milioane de dolari, aşa cum a estimat presa atunci, mai puţin totuşi de jumătate din câştigurile sale estimate la 350 de milioane de dolari, realizate în timpul căsătoriei.

Neil Diamond

Cântăreţul Neil Diamond continuă topul celor mai scumpe înţelegeri de divorţ din istorie. Acesta a plătit 150 de milioane de dolari pentru a pune capăt în 1994 la 25 de ani de căsătorie cu Marcia Murphey. Aproape jumătate din averea cântăreţului, care a recunoscut totuşi că fosta sa soţie „merită banii”.

Michael Douglas

Lista conţine, fără excepţie, superstaruri din lumea filmului. După un mariaj de 21 de ani alături de Diandra Douglas, actorul Michael Douglas i-a plătit acesteia 45 de milioane de dolari, sumă care, la momentul respectiv, reprezenta de trei ori averea starului hollywoodian, aşa cum au estimat publicaţiile de profil.

Actorul i-a cedat fostei sale soţii şi două dintre casele pe care cei doi le deţineau în in 1977.

Steven Spielberg

O altă despărţire la nivel înalt este cea dintre regizorul Steven Spielberg şi Amy Irving. În 1989, cei doi s-au despărţit după doar patru ani de căsătorie şi a plătit 100 de milioane de dolari, potrivit Forbes. Suma reprezenta atunci jumătate din averea sa, însă regizorul ‘”valorează” în prezent câteva miliarde de dolari.

Harrison Ford

Un loc deosebit în top ocupă şi actorul Harrison Ford, care a divorţat de Melissa Mathison în 2004, după 21 de ani de mariaj. Vedeta hollywoodiană a plătit 85 de milioane de dolari, dar Melissa i-a cerut acestuia şi o parte din viitoarele câştiguri pentru filmele pe care le-a realizat în timpul căsătoriei.

În cei 20 de ani de căsnicie, Harrison Ford şi Melissa Mathison au fost separaţi timp de patru ani, timp în care actorul a fost implicat într-o relaţie cu Calista Flockhart, actriţa din serialul de televiziune Ally McBeal. Umilită, Melissa a înaintat divorţul în 2004.

Kevin Costner

Şi Kevin Costner a plătit scump mariajul eşuat cu Cindy Silva. După 16 ani de căsătorie, actorul a cedat din conturi 80 de milioane de dolari în 1994, bani care i-au revenit fostei sale soţii.

Paul McCartney

Pentru cântăreţul britanic Paul McCartney, preţul plătit anul acesta pentru a pune capăt a cinci ani de căsătorie cu Heather Mills se ridică la 60 de milioane de dolari.

James Cameron

Regizorul filmului „Avatar” şi „Titanic”, James Cameron, a trebuit să plătească 50 de milioane de dolari Lindei Hamilton în 1999, după doar un an şi jumătate de convieţuire.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter