Cele mai populare filme cu Tom Hardy, actorul cu fața schimbătoare

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Vineri, 20 ianuarie 2023, 11:17

Black Hawk Down sau Venom se numără printre cele mai cunoscute filme cu Tom Hardy, în care actorul britanic joacă în roluri principale. Dar cariera lui cuprinde multe alte titluri celebre, pe care trebuie să le urmărești.

Cuprins

Iată câteva dintre cele mai cunoscute filme cu Tom Hardy, producții deosebit de apreciate de cinefili, care se vor menține multă vreme în topul filmelor bune de acțiune sau de război. Chiar dacă nu are prea multe roluri principale, Tom Hardy impresionează prin versatilitate și prin talentul extraordinar prin care se mulează pe fiecare personaj, de fiecare dată cu alt chip, cu altă atitudine și expresie. Actorul britanic este cunoscut pentru fața lui schimbătoare.

Cine este Tom Hardy

Edward Thomas Hardy, născut pe 15 septembrie 1977 în Londra, și-a început cariera în drame de război și a jucat în câteva seriale apreciate de public și de critici precum Meadowlands, Oliver Twist sau The Virgin Queen. Debutul în cinematografie l-a făcut în filmul Black Hawk Down. Au urmat apoi diverse roluri în producții precum Star Treck, Inception, Warrior, Mad Max sau The Revenant.

Actorul este cunoscut pentru scenele de acțiune, dar și pentru rolurile unor personaje stranii și ciudate pe care le interpretează cu mult succes. Este pasionat de lupte marțiale, are doi copii și este căsătorit cu actrița Charlotte Riley.

Un top cu cele mai populare filme cu Tom Hardy

Legenda lui Hugh Glass – The Revenant, 2015

The Revenant este inspirat de romanul lui Michael Punke, bazat pe fapte reale. Acțiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se află Hugh Glass (DiCaprio), membru al unei expediții în Munții Stâncoși, unde este prins de un urs grizzly și sfârtecat. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni pentru a-i ține companie în ultimele clipe de viață și pentru a-i săpa mormântul, dar, de frică să nu fie prinși de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele și echipamentul și fug. Însă eroul îngrozitoarei confruntări cu ursul grizzly nu moare: se târăște, deși mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, animat de sumbre planuri de răzbunare împotriva celor care l-au părăsit.

Mad Max: Drumul Furiei – Mad Max: Fury Road, 2015

Urmărit de un trecut turbulent, Mad Max prefera să călătorescă de unul singur și să nu iși facă prieteni. În ciuda convingerilor sale, se alătură unui grup de supraviețuitori ai deșertului, conduși de implacabila luptătoare Imperator Furiosa. Aceștia sunt urmăriți permanent și atacați de tiranul Immortan Joe care îi suspectează că i-au furat cea mai de preț posesie.

În „Mad Max: Drumul Furiei”, cel de-al patrulea film din istoria francizei, Tom Hardy interpretează rolul principal, iar din distribuție mai fac parte Charlize Theron, Nicholas Houllt, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, Josh Helman și Rosie Huntington-Whiteley. Este unul dintre cele mai apreciate filme cu Tom Hardy.

Începutul – Inception, 2010

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) este un hoț priceput, cel mai bun în domeniul periculoasei arte a extracției, adică al furtului de informații și secrete prețioase din subconștientul oamenilor în timp ce aceștia visează, când mintea lor este cel mai vulnerabilă.

Rara abilitate a lui Cobb i-a conferit un statut de profesionist extrem de căutat, de o valoare inestimabilă în complicata lume a spionajului tehnologic, dar l-a făcut în același timp să piardă tot ceea ce era mai important pentru el și l-a transformat într-un fugar internațional. Acum i se oferă o șansă să recapete tot ceea ce a pierdut: o ultimă misiune i-ar putea reda viața de dinainte dacă reușește un lucru imposibil, opusul extracției de informații: implantarea lor în mintea cuiva.

Dunkirk, 2017

Povestea filmului Dunkirk surprinde trupele britanice şi ale aliaţilor înconjurate de inamici pe plaja franceză şi forţate să facă faţă unui asalt aproape imposibil de rezistat. În acest film, Tom Hardy are rolul pilotului Farrier și joacă foarte convingător, filmele de război fiind ”specialitatea” sa și filmele care l-au consacrat.

Operațiunea Mogadishu – Black Hawk Down, 2001

„Elicopter la pamant!”, regizat de Ridley Scott si produs de Jerry Bruckheimer, este bazat pe intamplari reale si spune povestea eroica a unui grup de soldati din fortele de elita americane trimisi la Mogadiscio, Somalia in octombrie 1993 ca parte a unei operatiuni de mentinere a pacii condusa de Natiunile Unite. Misiunea lor consta in rapirea a doi adjuncti ai unei capetenii locale paramilitare, Mohamed Farrah Aidid, ca parte a unei strategii de a opri razboiul civil si foametea care faceau ravagii in Somalia.

Cavalerul negru: Legenda renaște – The Dark Knight Rises, 2012

Au trecut 8 ani de cand Batman a disparut in noapte, transformandu-se din acel moment din erou in fugar. Asumandu-si vina pentru moartea procurorului Harvey Dent, Cavalerul Negru a sacrificat totul pentru ceea ce el si Comisarul Gordon sperau ca e o cauza mai buna. Pentru un timp, minciuna a prins, criminalitatea orasului Gotham fiind zdrobita sub greutatea Actului Dent impotriva infractionalitatii.

Dar totul se va schimba o data cu sosirea unui hot ingenios cu scopuri misterioase. Dar cu mult mai periculoasa se dovedeste a fi aparitia lui Bane, un terorist mascat al carui crud plan pentru Gotham il determina pe Batman sa iasa din exilul auto-impus. Dar chiar si atunci cand isi pune pelerina si masca, e posibil ca Batman sa nu se poata masura cu Bane (Tom Hardy).

Venom – 2018

Tom Hardy joacă rolul lui Eddie Brock, un jurnalist care investighează cercetările unui sinistru om de știință (Riz Ahmed), care face experiențe pe o stranie materie neagră extraterestră. Brock ajunge în contact cu aceasta. Materia îi infestează corpul și îi schimbă personalitatea, dându-i în schimb super-puteri.

Gangsteri de legendă – Legend, 2015

Tom Hardy joacă în rol dublu și o face în mod excepțional în thrillerul inspirat din fapte reale, „Gangsteri de legendă”. Regizat de Brian Helgeland, „Gangsteri de legendă” este, poate, cel mai bun dintre filme cu Tom Hardy. Scenariul spune povestea celor mai cunoscuți infractori britanici, gemenii Reggie și Ronnie Kray, în perioada lor de glorie de la jumătatea anilor ’60.

După ce Ronnie este eliberat din închisoare, cei doi frați încep să-și consolideze imperiul în Londra, încercând să elimine cartelul criminal al lui Charlie Richardson și colaborând cu mafia americană care caută să pătrundă în oraș. Celebri și invidiați, aceștia își creează relații printre cei mai influenți londonezi, se lăfăie în bogații și par de neoprit.

Pe de altă parte, Reggie se îndrăgostește de Frances Shea și se căsătorește cu ea, promițându-i că va face doar afaceri legale. Astfel, cumpără și conduce mai multe cluburi de noapte. Însă cum nimic nu durează o veșnicie, imperiul Kray începe să se clatine sub amenințări care apar din toate părțile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter