Cele mai accesibile destinaţii pentru 2012

De Nicoleta Galeteanu, pe

Destinaţiile îndepărtate nu sunt neapărat şi mult mai scumpe. O vacanţă într-un loc mai îndepărtat poate fi la fel de accesibilă cu un bilet de avion rezervat din timp…
…şi alternativa zborului cu escale, dacă economiseşti pentru celelalte servicii.

Atunci când îţi alegi destinaţia de vacanţă nu te mai ghida după acelaşi clişeu care spune că turismul de proximitate este singurul accesibil. Ai fi surprinsă să afli câte locuri sunt mai accesibile decât par.

Iată care sunt cele mai accesibile oraşe în 2012, potrivit Lonely Travel.

1. New York, Boston şi Washington DC

Greu de crezut că cele mai cosmopolite oraşe din America sunt ieftine ca şunca de Praga. Însă, dacă rezolvi din timp problema transportului – rezervarea timpurie a biletului de avion -, ajungi să descoperi că nord-estul Americii este departe de a fi numit o excentricitate, un lux… un vis american.

Chiar şi aşa, banii pentru drum îi vei economisi acolo, pentru că, potrivit publicaţiei, transportul cu autobuzele este foarte ieftin. De exemplu, busurile care leagă Philadelphia, Toronto, Pittsburgh şi Charlotte costă chiar şi un dolar. Pentru cursele mai lungi, Boston – Manhattan, poţi benficia de discounturi mari, la biletele cumpărate în perioada „early booking”.
 
Cele mai accesibile destinaţii pentru 2012

2. Tokyo – Japonia

Cunoscută drept o destinaţie scumpă, Japonia a devenit mult mai accesibilă după evenimentele dramatice din primăvara acestui an, pentru că, în mod normal o criză, de orice fel, influenţează brusc şi puternic turismul, aşa cum s-a întâmplat şi cu Grecia.

Astfel, comparată cu metropolele europene, Londra, Paris, Roma, Tokyo este mai ieftină când vine vorba de obiective turistice, un bilet la Muzeul Naţional de exemplu fiind de două ori mai ieftin decât accesul în Turnul londonez.

O alternativă la cazarea într-un hotel sunt căsuţele lor tradiţionale minshuku, care te costă 37 de dolari pe noapte.
 
Cele mai accesibile destinaţii pentru 2012

3. Porto – Portugalia

Porto este un oraş adorabil, cu poduri numerosae, curbate mult peste râul Douro, căsuţe cu ţiglă roşie şi de un aer pitoresc şi familiar, unde te vei simţi ca un adevărat tripeiro (locuitorii oraşului).

Hanurile vechi cu vedere la râu costă în medie 35-37 dolari pe noapte, dar te poţi caza şi în satele ca nişte piaţete din apropierea oraşului.

Pentru 1,5 dolari, poţi lua feribotul până în satul Afurada, dar nu înainte de a face o călătorie cu tramvaiul lor antic, pentru 1,4 dolari, care te duce în port.
 
Cele mai accesibile destinaţii pentru 2012

4. Ohrid – Macedonia

Pentru vacanţa de vară, optează pentru Ohrid, un oraş fermecător, tradiţional şi modern deopotrivă.

Podgorii şi lacuri, biserici bizantine şi castele medievale, oraşul, situat nu departe de Capitala Skopje, este centrul spiritual al Macedoniei. Iar plajele de pe zona de coasta a lacului Ohrid sunt absolut fascinante.

Ofertele particularilor sunt o soluţie excelentă; preţurile pornesc de la 15 dolari pentru o cameră într-o pensiune, în timp ce în conacele vechi ajung la 70 de dolari.
 
Cele mai accesibile destinaţii pentru 2012

5. Delta Mekong – Vietnam

Lonely Travel ne mai recomandă o călătorie în Delta Mekong din Vietnam.

De o frumuseţe uluitoare, delta, creată de Mekong, sau „râul celor nouă dragoni”, cum i se spune, este o minune a naturii.

Pentru a ajunge aici, eistă excursii organizate din Ho Chi Minh, dar o poţi vizita şi individual. Nu rata oraşele Ben Tre, Chau Doc şi piaţa plutitoare din Vinh Long, sau Can Tho, cunoscut ca cel mai primitor oraş din zonă. Excursiile cu barca te costă între 5 şi 10 dolari, iar cazarea între 10 şi 25 de dolari.
 
Cele mai accesibile destinaţii pentru 2012
 
Pe lista Lonely Planet se mai află Peru, Mexic, Tajikistan şi Lesotho, în sudul Africii. Te tenatează o astfel de călătorie?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter