Cele mai ciudate restaurante din lume

De Nicoleta Galeteanu, pe

Există câteva restaurante care, pe lângă cină, îţi servesc şi o porţie sănătoasă de adrenalină. Dacă te-ai plictisit de atmosfera din restaurantul preferat, iată câteva idei de localuri care transformă cina în aventură.

Un prânz aburind

Dacă te afli în Hawaii şi întâmplător te răzbeşte foamea, puţin probabil să ocoleşti vulcanul Kilauea.

Proprietarii Kah Ohelo îţi servesc masa direct în căldarea vulcanului, unde clienţii sunt introduşi în atmosfera aburindă ce seamănă cu un cuptor, şi nu vorbim despre friptura de pe grătar.

Cină în cer

Pe principiul „cerul este limita”, proprietarii unui restaurant din Belgia au propus clienţilor să guste odată cu aperitivul şi un strop de adrenalină.

La Chicago Buffets ai parte de o „Cină în Cer”, unde o simplă ieşire la restaurant se transformă într-o aventură la înălţime, mai exact, suspendată în aer la 50 de metri. Mesele şi scaune sunt postate pe o macara, iar în paralel cu tine, zboară un pianist care intrepretează după partituri.

Cină canibalică

Dacă chinezii mănâncă fetuşi umani, japonezii nu se lasă mai prejos. Ei propun o cină pentru canibali.

La restaurantul Nyomataimori, mâncarea îţi este servită pe trupul unei „femei moarte”, ce-i drept realizat din alimente. Realizatorii au respectat anatomia când au realizat trupul, de la păr pubian şi până la sânge fals care curge din el când tai o felie de om.

Prânzul la toaletă

Dacă până acum mai răsfoiai o revistă, află că toaleta este mult mai funcţională de atât.

La restaurantul Merton Restaurant din Taiwan, clienţii sunt invitaţi să îi ocupe locurile pe toaletă, de unde îşi vor savura porţiile copioase din vase de toaletă sau din boluri în formă de căzi.

Masa la închisoare

Se pare că nu vei fi nevoită să comiţi o crimă ca să vezi cum arată o închisoare pe dinăuntru. Japonezii au construit un restaurant sub formă de închisoare, cu celule, coridoare şi tot tacâmul, unde clienţii îţi savurează delicatesele cu cătuşe la mâini.

Mai greu cu beţişoarele pentru cei care nu au atâta îndemânare.

Restaurantul unde eşti servită de deţinuţi

Şi în Italia există un astfel de restaurant, deschis însă într-o închisoare adevărată, unde eşti servit a masă de personalul este format din deţinuţi în curs de reabilitare.

Ca să mănânci aici îţi trebui, pe lângă curaj, şi o autorizaţie de la Ministerul de Justiţie. La intrare în restaurant vei fi, desigur, supusă percheziţiei corporale cu un detector de metale.

La spital

Un local din Taipei reproduce fidel o sală dintr-o clinică medicală, cu fotolii cu rotile şi ospătari îmbrăcaţi ca medicii, iar într-un restaurant din China, singurele fiinţe umane sunt consumatorii şi bucătarii, ultimii acţionând ca nişte prezenţe nevăzute.

Mănâncă pe întuneric

Interiorul este complet negru, iar unicul loc luminat din restaurantele acestui lanţ din China este barul, unde citeşti meniul. Ospătarii orbi te conduc la masă, te ghidează şi te ajută să te aşezi, iar mâncarea se serveşte pe întuneric.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter