Guvernul a hotărât: restaurantele care încalcă regulile anti-COVID-19 vor fi închise

De Unica.ro, pe
A fost aprobat proiectul care permite suspendarea activității în cazul restaurantelor care încalcă regulile sanitare adoptate împotriva pandemiei de COVID-19, după cum arată Profit.ro.

Legea trebuie să treacă și de Parlament. Dacă legea va trece și de Parlament, atunci restaurantele care nu respectă măsurile de protecție împotriva pandemiei de COVID-19 vor primi amenzi cu valori între 1.000 și 5.000 de lei și le va fi suspendată activitatea temporar, vreme de 15 zile. Încălcările repetate ar putea duce la închiderea localurilor timp de 30 de zile, cu o amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 lei.  Cât timp activitatea este suspendată, autoritățile vor dispune de sigilare incintei.

Proiectul de lege propus de Guvern arată, potrivit Libertatea: „Aplicarea sancțiunii contravenționale complementare prevăzute la alin. (1) se materializează prin afișarea de către agentul constatator, în locuri vizibile în interiorul sediului închis temporar, a următorului mesaj: «Acest spațiu este închis temporar, până la data de __ inclusiv, din cauza nerespectării măsurilor dispuse pentru diminuarea efectelor pandemiei de COVID-19»”.

Citește și: Laurențiu Duță, după vindecarea de COVID-19: „Accese de tuse chinuitoare”

Citește și: Impactul sedentarismului asupra bolnavilor de COVID-19

Citește și: Profesorii nevaccinați anti-COVID-19 ar putea preda doar online

Citește și: Câți români s-au infectat cu coronavirus după ambele doze de vaccin

Dacă proiectul de lege trece de comisiile specialitate și prin plen în Parlament, ea va ajunge la președintele Klaus Iohannis, pentru a fi promulgată. Această măsură a fost anunțată prima oară de Guvern în luna februarie. Ea a fost anunțată în contextul în care în presă au apărut de mai multe ori știri despre petreceri ilegale, în care măsurile sanitare erau încălcate, ținute în cluburile și restaurantele de lux din București în pofida situației epidemiologice alarmante.

Anumite cluburi, cum ar fi Bamboo, Loft și Casa di David au primit amenzi și au fost închise temporar, însă autoritățile au cerut să fie impuse și prevederi legale.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter