Restaurantele unde tot personalul este vaccinat ar putea rămâne deschise indiferent de rata de infectare

De Unica.ro, pe
Restaurantele unde tot personalul este vaccinat ar putea rămâne deschise indiferent de rata de infectare din localitatea unde se află, potrivit premierului.

Florin Cîțu a spus în seara de luni pentru Digi24: „Restaurantul în care tot personalul este vaccinat ar putea avea un statut special”. Cu toate astea, nu a fost luată o decizie oficială finală, după cum arată Economedia. Premierul ia în considerare să permită localurilor să rămână deschise chiar și atunci când rata de infectare din localitate este ridicată, dacă întregul personal este vaccinat.

„Am avut discuţii şi cu restaurantele, pentru că au fost lovite, în această perioadă, cel mai mult restaurantele”, a zis Cîțu, citat de Libertatea. „Am propus – nu este o decizie luată, discutăm -, ca dacă îşi vaccinează tot personalul, să fie deschişi tot timpul şi să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Pot să fie deschiși cu 5% din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. […] Restaurantul în care tot personalul este vaccinat ar putea avea un statut special”.

Citește și: Alexandru Arșinel, noi declarații după ce el și soția lui au ajuns la spital cu COVID-19

Citește și: Studiu: sub 50% dintre oamenii vindecați de COVID-19 mai au anticorpi după șase luni

Citește și: 50% dintre bucureșteni ar putea fi vaccinați anti-COVID-19 până la finalul lunii mai

Citește și: Primele centre de vaccinare drive-thru vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie. Ce vaccin se va folosi

Discuțiile pe această temă continuă și azi, când premierul are întâlnire la guvern cu mai mulți membri din mediul privat de afaceri, inclusiv cu reprezentanți ai sectorului HORECA.

„Mâine mă văd la Guvern cu reprezentanții unor companii din mai multe sectoare, pentru a vedea cum putem să-i implicăm și pe ei în campania de vaccinare”, a spus luni Cîțu. „Cei din industrie spun că sunt gata să deschidă pentru cei care se vaccinează. Dacă ai avut acces la vaccin și n-ai vrut să te vaccinezi, o să fie complicat. Dacă ajungem la [o rată de vaccinare de] 60%, o să putem să relaxăm, revenirea la normalitate o să fie foarte vizibilă în acel moment”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter