Elena Udrea și Ioana Băsescu, condamnate la închisoare cu executare

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 03 martie 2021, 14:02
Curtea de Apel București a pronunțat astăzi, 2 martie 2021, o primă sentință în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Elena Udrea și Ioana Băsescu au fost condamnate la închisoare cu executare. 

Elena Udrea, Ioana Băsescu și jurnalistul Dan Andronic au fost trimiși în judecată de DNA în 2017, în legătură cu dosarul finanțării campaniei electorale din 20009 a lui fostului președinte Traian Băsescu. Aceștia au fost acuzați de instigare la luare de mită, spălare a banilor, mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Citește și: „Ați fost iubita președintelui?” Ce i-a răspuns Elena Udrea lui Denise Rifai

Curtea de Apel București a pronunțat astăzi o primă sentință. Astfel, Elena Udrea, care la vremea ceea era ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a primit șase ani cu executare, plus un spor de 2 ani, pentru spălare de bani și instigare la luare de mită, potrivit Digi24.

Fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu a fost condamnată la cinci ani de detenție. Ioana Băsescu, notar public, a fost acuzată de spălare de bani și instigare la spălare de bani.

La ultimul termen de judecată, în urmă cu o lună, procurorul DNA a cerut pedepse maxime pentru cele două, adică până la 12 ani de detenție. În cazul Ioanei Băsescu acesta a considerat că este nevoie de o pedeapsă exemplară, având în vedere că aceasta a comis fapta când tatăl ei, Traian Băsescu, era preşedintele României.

În același dosar, jurnalistul Dan Andronic, care era acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, a fost achitat.

Sentința dată astăzi nu este una definitivă.

Ce mesaj a transmis Elena Udrea pe rețelele de socializare

La finalul lunii ianuarie, Elena Udrea a transmis un mesaj pe rețelele de socializare în care precizează că dosarul în cauză nu se referă la campania electorală din 2009, ci la o altă campanie care a avut loc în aceeași perioadă.

„Câteva considerații despre termenul de ieri din dosarul în care sunt acuzată alături de Ioana Băsescu și alte 4 persoane. A fost ultimul termen, cel în care și procurorul și avocații au pus concluzii. Prima considerație, acuzațiile se referă nu la campania electorală din 2009 de alegere a președintelui Traian Băsescu, așa cum greșit se spune, pentru că procurorii au amestecat intenționat lucrurile, ca să îl implice pe fostul Președinte ci la CAMPANIA PRIVIND REFERENDUMUL PENTRU PARLAMENT UNICAMERAL ȘI REDUCEREA NUMĂRULUI DE PARLAMENTARI LA 300!!!!!, desfășurat în aceeași perioadă cu alegerile prezidențiale.
A doua considerație este referitoare la pedepsele spre maximul prevăzut de lege, pe care procuroarea de ședință le-a propus în ceea ce mă privește pe mine, spre 12 ani!!!!!! Și pe Ioana, spre 15 ani!!!!!!!!! Deci nimeni nu a luat niciun ban, nici măcar nu s-a plătit ceva pentru candidatul Traian Băsescu, ci s-au plătit panouri de informare cu privire la Referendum și cu îndemnul către cetățeni la a participa la votul pe acest subiect de interes național, pe care l-am arătat mai sus ca fiind tema consultării populare din 2009″ -a scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: Facebook, Libertatea

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter