Cei mai buni actori în roluri de tăntălăi

De Nicoleta Galeteanu, pe

Amândoi sunt actori de comedie şi totuşi între Eddie Murphy şi Jim Carey există o diferenţă vizibilă de nuanţă, şi nu ne referim la pigment.
 … Primul postează într-un comediant şmecher aparent naiv iar celălalt, mai mereu într-un idiot notoriu.

Iată-i pe cei mai buni dintre actorii de la Hollywood care nu se sforţează prea mult pentru a intra în pielea personajelor mai tâmpe din fire.

Jim Carey

Cum ar fi fost gogomanul Harry fără tăntălăul Lloyd? Cu siguranţă, nu la fel de amuzant fără Jim Carey în film.

De la „Masca” încoace, unde actorul jonglează cu mare talent între cele două personaje comice diferite – nătărăul Stanley Ipkiss şi misteriosul personaj din spatele măştii verzi – Jim Carey a continuat să îşi joace rolul reprezentativ cu mare măiestrie în fime – fenomen: „Ace Ventura: detectivu’ lu’ peşte”, „Tipu’ de la cablu”, „Omul din Lună” sau „Yes Man” şi lista poate continua.

Personajele gen „Dumb & Dumber”, sugestiv în filmografia sa, rămân ca un stigmat pentru actor, ceea ce nu îl face însă mai puţin inteligent în alegerea rolurilor. Pentru schimonoselile lui, actorul a câştigat 55 de milioane de dolari pe an. Vezi care sunt actorii care joacă acelaşi gen de roluri.

Adam Sandler

Nici Adama Sandler nu are nevoie de un nas de clov ca să re facă să râzi. Actorul are umorul în sânge şi talentul de a posta în nerod cum numai unii pot să o facă.

Pus adesea în ipostaze jenante, acesta nu are altă soluţie decât să se conformeze. „Un chelner de pomină”, „Un tătic grozav”, „Zohan” ori pacientul din „Al naibii tratament!”, indiferent de rolurile care îi revin în film ca unuia văzut ca a cincea roată la căruţă, actorul face faţă cu brio, căci la asta de pricepe de minune.  Pentru rolurile sale, Adam Sandler încasează 30 de mil. de dolari pe an.

Rob Schneider

Coleg de platou cu mai sus menţionatul în multe comedii cunoscute, Rob Schneider nu ar putea fi nicicum mai breaz decât acesta.

S-a remarcat prin aptitudini evidente în recentul „Grown Ups” al lui Dennis Dugan, dar cu siguranţă îl ştii mai bine din „Un gigolo de doi bani”, „Big Stan” sau „Animalul”, roluri ce rămân puternic impregnate în cariera sa.

Will Ferrell

Debutând în spectacolul de improvizaţie, lui Will Ferrell se pare nu i-a fost deloc greu să improvizeze şi în roluri cu mare artă şi talent în a se prosti. Performanţele sale de intrepretare, care nu sunt deloc greu de executat, îi aduc 30 de milioane de dolari pe an.

În „Wake Up, Ron Burgundy”, cu Christina Applegate şi Steve Carell, „Vechea gaşcă” sau „Fraţi vitregi”, alături de John C. Reilly cu care se calcă pe bătături, fiind nevoiţi să locuiască în aceeaşi casă, face roluri extreme de amuzante pe care nu îţi recomandăm să le ratezi dacă ai chef de o porţie de râs sănătoasă.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter