Cea mai bună fotografie din România va fi premiată cu 7000 de euro

De Oana Dinu, pe
Aflat la prima ediție, Fotografului Anului în România este un concurs de fotografie menit să aducă în atenția publicului cei mai buni artiști din acest domeniu. Premiul cel mare va fi în valoare de 7000 de euro.

Concursul a fost conceput cu scopul de a crea o competiţie de proporţii, conectată la evenimente internaţionale similare, care să devină o platformă pentru promovare, valorizare şi educaţie în arta fotografiei, scrie Adevărul.ro.

Competiția națională dedicată fotografiei românești a pornit de la un concept din afară, așa cum mărturisește cel care a făcut ca lucrurile să se întâmple, Ionuț Tandafirescu: „Povestea asta a început dintr-o necesitate, pentru că ne-am uitat foarte mult la ceea ce se întâmplă în străinătate. De fapt este o reţetă preluată de afară. Fotografia românească a ajuns la un nivel foarte înalt şi ne-am asumat rolul să organizăm un astfel de concurs şi în România. E o competiţie naţională dedicată fotografei româneşti, prin care noi vrem să compensăm. Vrem să-i provocăm pe toţi fotografii, fie amatori, fie profesionişti” a spus el.

Fotograful Anului în România acordă premii în valoare de aproximativ 20.000 de euro. Marele premiu este de 7.000 de euro. Juriul concursului este alcătuit din profesionişti angajaţi la mari publicaţii din lume. Sunt editori foto de la The New York Times, National Geographic sau The Guardian.

„Am definit această competiţie pentru toată lumea, cu condiţia ca participanţii să fie cetăţeni români, deşi ei nu trebuie să locuiască neaparat în România, dar nici nu trebuie să fie născuţi români. Cine are talent, cine crede în el, e invitatul nostru să participe. Această competiţie nu este dedicată doar fotografilor care sunt deja consacraţi. Provocăm pe toată lumea. Trebuie să depăşim acel clişeu prin care un fotograf amator se raportează la faptul că nu are un echipament profesionist, că nu este cunoscut şi că nu a avut acces la anumite căi de a comunica fotografiile sale”, a mai adăugat Ionuţ Trandafirescu.

Secţiunile competiţiei sunt concepute astfel încât să acopere genuri de fotografie cât mai diverse: arhitectură, peisaj, portret, natură & wildlife, street, fotografie documentară, fotojurnalism, eveniment, fashion, fine art & creativ, comercial & produs.

Cine își dorește să se înscrie în concurs poate accesa pagina www.fotografulanului.ro. Fotografiile eligibile în competiție trebuie să fie realizate în perioada 2017-2018.

Citește și: 

Premiile Oscar 2019: Propunerea României pentru ”Cel mai bun film într-o limbă străină”

Katy Perry, gest impresionant. Ce a făcut cântăreața pentru o fană

Sursă foto: shutterstock.com

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter