Ce merită vizitat la Lyon

De Laura Davidescu, pe Ultimul update Marți, 19 septembrie 2017, 12:00
Dacă plănuiești un city-break în următoarele luni și nu știi unde să mergi, îți propunem Lyon, capitala gastronomică a Franței, ideal de vizitat la începutul lui decembrie, când are loc Festivalul Luminii. Descoperă în galeria foto ce merită vizitat la Lyon.

Lyon sau Marsilia? Este o dispută veche care să fie oare al doilea oraș al Franței ca mărime și importanță. Dar, la capitol culinar, Lyonul cu siguranță câștigă detașat, nu degeaba fiind numit și Capitala gastronomică a Franței, datorită faptului că se află la o confluență de culturi, regiuni, podgorii și, desigur, la confluența a două mari râuri: Rhonul și Saone.

Ce merită vizitat la Lyon

Indiferent de sfera ta de interese, Lyon are ceva de oferit – arhitectură frumoasă, atât medievală, cât și contemporană; tradiții – ateliere de mătase și păpușele Guignol, gen commedia del’arte, cultură – este orașul unde au trăit frații Lumiere, inventatorii cinematografului, dar și scriitorul Antoine de Saint Exupery; credință – bazilica Notre Dame de Fourviere este un loc cunoscut de pelerinaj ș.a.m.d.

Descoperă în galeria foto câteva dintre obiectivele turistice și lucrurile interesante vizionate de redactorul Unica, aflat într-o vizită de 48 de ore în Lyon.

Sursa foto: Shutterstock și arhiva personală

S-ar putea să te mai intereseze și:

7 călătorii pe care orice femeie ar trebui să le facă până la 30 de ani

City break la Paris, destinația perfectă pentru iubitoarele de modă

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter