Cazul femeii care a rămas însărcinată în timp ce era deja însărcinată

De Amelia Matei, pe
Jessica Allen, o femeie în vârstă de 31 de ani din California, a acceptat în luna aprilie a anului 2016 să se supună procedurii de fertilizare în vitro, devenind mamă surogat pentru un cuplu de chinezi ce nu putea avea copii.

Tânăra a primit de la cei doi suma de 30.000 de dolari, California fiind printre puţinele state din SUA unde poţi fi plătită legal, pentru a deveni mamă surogat. Jessica, și soțul ei Wardell Jasper, aveau nevoie de această sumă pentru a-și cumpăra o casă, însă banii nu au fost singurul stimulent când au luat această decizie.

„Orice femeie din lume trebuie să experimenteze această împlinire supremă, aceea de a fi mamă”, a explicat Allen.

Sarcina a decurs normal până în săptămâna a șasea, când femeia s-a dus la medic pentru o radiografie și a aflat o veste surprinzătoare. Era însărcinată cu gemeni. Drept urmare, agenţia care s-a ocupat de întreagă procedură s-a oferit să îi dea mamei încă 5000 de dolari, pentru al doilea copil.

„Şansele ca un embrion să se scindeze sunt foarte mici, dar se întâmplă”, a precizat femeia.

În luna decembrie a anului trecut, Jessica a adus pe lume doi copii perfect sănătoși, pe care i-a dat cuplului de chinezi.

O lună mai târziu, însă, mama-surogat a primit o fotografie cu cei doi copii, însoțită de mesajul: „După cum vezi, ei nu sunt la fel! Îţi dai seama ce s-a întâmplat, nu?”.

„Am văzut că unul era mai închis la culoare decât celălalt. Era mai mult decât evident că cei doi nu sunt gemeni”, povesteşte Jessica.

Iar testele ADN au confirmat bănuielile: unul dintre copii era al Jessicăi și soțului său, iar celălalt al cuplului de chinezi.

„Superfetaţia este extrem de rară la oameni – atunci când o femeie continuă să ovuleze în timp ce este însărcinată, fiind capabilă să nască un al doilea copil care creşte simultan cu primul făt”, a explicat medicul care s-a ocupat de acest caz. Fenomenul este unul extrem de rar, existând doar 10 astfel de cazuri în literatura de specialitate.

După un proces complicat, Jessica și soțul ei au obținut custodia băiețelului lor, pe nume Malachi.

„Mi-am închiriat pântecul, iar ei aproape mi-au furat copilul. Sper doar ca alte femei care iau în considerare decizia de a fi mame surogat să înveţe ceva din povestea mea”, a conchis Jessica Allen, care spune că nu regretă decizia de a accepta să fie mamă surogat, pentru că asta ar însemna să regrete că a devenit mamă.

Citește și – O britanică a rămas însărcinată la 7 ani după ce a intrat la menopauză

Citește și – Sterilitate: Totul despre mama surogat!

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter