Locul din casă unde trebuie să așezi bradul de Crăciun. Așa atragi noroc și prosperitate

De Mihaela Uretu, pe Ultimul update Marți, 20 decembrie 2022, 17:49

Știai că există un loc ideal în casa ta unde să pui bradul de Crăciun, astfel încât să îți aducă noroc și prosperitate? În caz contrar, te așteaptă o perioadă plină de ghinioane, potrivit regulilor Feng Shui.

Conform Feng Shui, ar trebui să poziționezi pomul de Crăciun într-un loc aparte din casa ta. Locuința fiecăruia are o anumită energie, iar felul în care îți așezi mobila și lucrurile contribuie foarte mult la bunăstarea ta.

Reguli Feng Shui de plasare a unui brad de Crăciun

În perioada Crăciunului ne umplem casele cu noi culori, forme și arome. Potrivit specialiștilor în Feng Shui, este foarte important locul în care ne alegem să poziționăm bradul de Crăciun. Dacă nu alegem punctul cardinal adecvat, riscăm să atragem ghinionul de partea noastră.

“După ce găsim planul casei, ne așezăm în mijlocul casei și identificăm direcțiile cardinale. Atenție, anul acesta la nord-est nu vă sfătuiesc să puneți bradul! Pentru că la nord-est este direcția „Marelui Duce” de anul acesta… adică poziția Tigrului, poziția lui Jupiter se află pe direcția Tigrului. Și nu este bine să-l ofensăm pe „Marele Duce”. Ați văzut ce s-a întâmplat cu nord-estul lumii, de acolo au pornit toate problemele. Pentru că este poziția Marelui Duce al anului. Așa că este mai bine să nu punem bradul pe N-E și să nu ne uităm spre această direcție pentru că spre finalul anului sau cât a mai rămas putem să întâmpinăm tot felul de probleme”, a explicat specialistul în Feng Shui, Cristina Groza, la „Vorbește Lumea„.

De ce e bine să îmbodobești bradul de Crăciun într-o singură culoare

Citește și: Cum au împodobit vedetele bradul de Crăciun! Andreea Marin, Carmen Grebenișan sau Gabriela Cristea au intrat în spiritul sărbătorilor

Totodată, specialiștii ne mai sfătuiesc și să nu alegem mai multe culori pentru bradul de Crăciun. Culorile pentru bradul de Crăciun se aleg în funcție de energiile de anul acesta. Aceste energii se pot trata prin bradul de Crăciun până în patru februarie, atunci când se schimbă anul chinezesc.

“În primul rând trebuie să facem o categorisire a brazilor de Crăciun. Este foarte important să alegem o singură culoare. (…) Ca să lucrăm pe partea feng shui, să lucrăm cu remediile, pe noi ne interesează să împodobim bradul cu o singură culoare. Așa că mai întâi trebuie să punem brazii pe categorii, în funcție de cele 5 elemente. Avem bradul de foc! Acest brad este de obicei împodobit în nuanțe de roșu, tot ce derivă din roșu: roz, lila, violet. Apoi avem bradul de lemn. Înseamnă că este împodobit preponderant cu decorațiuni verzi, albastre și turcoaz și tot ceea ce derivă”, a mai spus Cristina Groza.  

Câte tipuri de brad sunt în Fung Shui

Potrivit culturii chineze, există cinci tipuri de brad: bradul de foc, bradul de metal, bradul de lemn, bradul de pământ și bradul de apă.

Bradul de foc presupune că acest brad este de obicei împodobit în nuanțe de roșu și tot ce derivă din roșu – roz, violet, lila.

Bradul de lemn înseamnă că este împodobit cu decorațiuni preponderent verzi, albastre și turcoaz.

Bradul de metal presupune acei brazi albi și asta pentru că albul, argintiul, auriul și tot ce derivă este considerat metal.

Bradul pământ presupune bradul cu decorațiuni portocalii sau galbene.

Bradul de apă presupune bradul cu decorațiuni negre sau gri închis. În metafizica chineză negrul reprezintă elementul apă, nu albastru.

Sursa Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter