Cum aranjezi camera unei fetițe de 10 ani

De Sofia Ionescu, pe

Să amenajezi și să aranjezi camera unei fetițe poate fi o adevărată provocare, mai ales după vârsta de 9-10 ani, când copiii au propriile viziuni și dorințe în ceea ce privește spațiul lor. Este foarte important să le dăm, pe cât posibil, copiilor posibilitatea să aleagă singuri. Iată câteva sugestii despre cum poți să amenajezi camera unei fetițe.

Cuprins

  • Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Unica.ro. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.

De ce este important să lăsăm copiii să decidă în privința amenajării camerei

Dormitorul unui copil, fetiță sau băiat deopotrivă, ar trebui să fie un refugiu, un spațiu în care îi place să petreacă timpul, în care să se simtă în siguranță în timp ce adoarme.

Dacă atunci când copiii sunt foarte mici decid în totalitate părinții cum este aranjată și amenjată camera, odată cu creșterea în vârsta, copiilor ar trebui să li se lase libertatea de a alege. În primul rând pentru că este spațiul lor și e important să fie placul lor. Apoi, pentru că prin această libertate le arătăm cât de importantă este opinia lor pentru noi. Și deloc în ultimul rând, pentru că astfel le hrănim nevoia de independență și competență.

Putem stabili împreună cu copiii câteva linii mari în ceea ce privește amenajarea camerei, dar, mai ales după vârsta de 9-10 ani, este bine să decidă și singuri acolo unde este posibil.

Criterii de care să ții cont când aranjezi camera unei fetițe de 10 ani

Principiul de la care este recomandat să plecați în amenajarea camerei este cel al nevoilor. Astfel, este bine să aveți în vedere un echilibru între spațiul de somn, cel de relaxare și joacă, precum și cel de învățare.

În plus, evitați supraaglomerarea și suprastimularea, mai ales în spațiul de dormit. Păstrați jucăriile, hainele și alte consumabile în cutii acoperite, coșuri sau în dulapuri pentru a evita suprastimularea cauzată de dezordine.

Un alt lucru de luat în seamă, chiar și la vârsta de 10 ani, îl reprezintă lucrurile pufoase, care dau o stare de bine și care calmează sistemul nervos al copiilor.

Nu ezitați să lăsați în cameră jucării de pluș sau o pătură moale cu suficientă greutate încât să se simtă ca o îmbrățișare. Așternuturile, pernele și covoarele ar trebui să fie moi la atingere.

Un alt articol care îi poate face pe copii să se simtă confortabil și în siguranță sunt fotografiile de familie. Văzând fețele celor dragi care îi înconjoară în dormitorul lor îi face pe copii să se simtă în siguranță și relaxați.

Cum aranjezi camera unei fetițe de 10 ani
Cum aranjezi camera unei fetițe de 10 ani

Cum aranjezi camera unei fetițe de 10 ani

Indiferent de multitudinea de opțiuni și de dorințele copiilor, sunt câteva lucruri care nu pot lipsi din camera unui școlar. Iată câteva sugestii care să vă inspire și din care să alegeți:

Patul

Patul este important atunci când vrei să aranjezi camera unei fetițe de 10 ani. Dacă până la această vârstă era ok un pat de dimensiuni reduse, de acum este bine să luați în calcul un pat cu lungimea de 180 -200 cm. Asta pentru a putea fi folosit pe termen lung.

Un pat pentru copii, Interbeds, Ernie, cu dimensiuni 204×100 cm poate fi o variantă potrivită pentru camera unei fetițe. Griul este o culoare versatilă și dă un aspect interesant camerei. În plus are spațiu de depozitare pentru lenjerie și salteaua inclusă în preț.

Cum aranjezi camera unei fetițe de 10 ani-  alegerea patului
Pat pentru copii, Interbeds, Ernie

Albul este întotdeauna o variantă potrivită pentru camera unei fetițe, așadar, un pat copii 180 x 80 cm, Wunderkid Classic, alb poate fi, de asemenea, o variantă potrivită. Are protecție detașabilă și spațiu de deppozitare inclus. Patul vine echipat de o saltea cu dimensiunile de 180 x 80 x 8 cm.

Pat copii 180 x 80 cm, Wunderkid Classic, alb
Pat copii 180 x 80 cm, Wunderkid Classic, alb

Biroul

La vârsta de 10 ani, biroul reprezintă o piesă de mobilier importantă în camera unei fetițe. Este locul unde își face temele, dar poate fi și locul în care se joacă.

Un birou copii Royal PAL melaminat Alb este o alegere intersantă și inedită, datorită combinațiilor de texturi și culori. Acesta are dimensiunile de 110x60x75/95 cm și poate fi plăcut aranjat în camera unei fete.

birou copii Royal PAL melaminat Alb
Birou copii Royal PAL melaminat Alb

Și în cazul biroului, albul simplu este foarte versatil și se poate aranja cu orice alte nuanțe dorim. Biroul copii, Leomark, Alb, 90 x 50 x 77 are două rafturi în care pot depozitate cărțile, caietele și alte acesorii.

Birou alb copii
. Biroul copii, Leomark, Alb, 90 x 50 x 77

Desigur, nu uita de scaunul de birou, care este foarte important. O variantă plăcută la atingere, dar și la vedere este scaunul de birou Huzaro Future. Este reglabil pe înălțime și oferă o poziție comodă a spatelui.

Și pentru a regla lumina difuzată la locul unde copilul își face temele, este întotdeauna binevenită o lampă de studiu.

Lampa de birou cu LED, cu suport stilou și telefon și chiar și cu ventilator poate fi o obțiune potrivită în camera unei fetițe.

Dressingul

Atunci când aranjezi camera unei fetițe de 10 ani, dressingul este de asemenea foarte important. Este bine să fie, pe cât posibil de spațios, astfel încât copilul să-și poată vedea hainele și să le poată alege singur.

Dulapul pliabil modular ușor este un înlocuitor frecvent utilizat pentru mobilierul tradițional. Se găsește în mai multe variante de dimensiuni și, mai ales în camerele mici, este o soluție simplă la problema depozitarii hainelor. În plus, înălțime de 147 oferă copilului acces ușor la toate spațiile din el.

În cazul în care doriți un dressing clasic, cu dimensiuni mai generoase, puteți opta pentru dulapul Chic Meissa Modella cu 3 uși și 3 sertare.

Biblioteca

Boblioteca sau rafturile pentru depozitare sunt, de asemenea, o parte importantă atunci când aranjezi camera unei fetițe de 10 ani. Aici pot fi puse nu doar cărțile și caietele, dar și cutii în care să fie depozitate jucării și alte lucruri.

O bibliotecă albă cu dimesniuni de 60x24x94, dotată cu 3 compartimente spațioas și paravan despărțitor oferă spatiu amplu de depozitare pentru a păstra bine organizate cărțile și jucăriile.

bibliotecă albă cu dimesniuni de 60x24x94
Bibliotecă albă cu dimesniuni de 60x24x94

Dacă aveți mai mult spațiu la dispoziție puteți alege un ansamblu de depozitare mai generos, astfel încât toate lucrurile își vor găsi locul în ordine.

Biblioteca Kring Ashford, 125x150x28 cm poate fi o alegere potrivită. Combinația de culori și distribuirea spațiilor sunt bine gândite, astfel încât să fie o piesă jucăușă.

Covorul

Covorul este important să fie în culori calde și din materiale plăcute la atingere. Cu toții știm că copiilor, chiar și la vârsta de 10 ani, le place foarte mult să petreacă timp pe covor.

Un covor Merinos, Pastel Kids are nuanțe plăcute și este pufos la atingere. Se poate potrivi cu ușurință când aranjezi camera unei fetițe de 10 ani, care deja nu mai vrea printuri cu personaje din desene animate.

Un alt covor Merinos Pastel Kids, cu alte nuanțe și printuri nu foarte diferite se poate potrivi mai bine în camera unei fetițe care a decis deja să renunțe la prea multe obiecte de culoare roz și vrea să diversifice nuanțele.

Draperii și perdele

Draperiile și perdele nu sunt doar obiecte decorative. Ele sunt foarte importante pentru a regla intensitatea luminii care intră în cameră și chiar întunecarea dormitorului la orele de somn.

Un set draperii Black-out Kring Confort contribuie la crearea unui spațiu primitor și, în același timp, poate reduce semnificativ lumina în camera de dormit.

Din aceeași gamă de produse, cu două nuanțe diferite și foarte plăcute este și setul de draperii Kring Style gri și roz. Acestea oferă un aer cald și confortabil camerei și multă blândețe.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante elemente atunci când aranjezi camera unei fetițe de 10 ani, dar mai sunt multe alte detalii de care este nevoie să țineți cont, așadar faceți un plan cât mai complex atunci când decideți să porniți amenajarea.

Citește și:  Cum arată bucătăria perfectă în 2023 și ce să nu-ți lipsească din ea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter