Cum alegi un fier de călcat în funcție de nevoile tale

De Sofia Ionescu, pe Ultimul update Vineri, 11 noiembrie 2022, 12:20

Călcatul rufelor este pentru unele persoane o activitate relaxantă, dar pentru altele reprezintă una dintre cele mai neplăcute treburi casnice. Chiar și așa, un fier de călcat este o necesitate în fiecare casă. Și este bine ca atunci când cumpărăm un fier de călcat să știm după ce criterii să îl alegem ca să răspundă celor mai importante nevoi ale noastre din acest punct de vedere.

  • Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Unica.ro. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.

Cuprins

Cum alegi un fier de călcat

Fiarele de călcat au evoluat enorm de-a lungul timpului, astăzi bucurându-ne de performanțe incredibile și ușurință în a le utiliza.

Aparatele de călcat cu baze metalice mari sunt mult mai grele. Majoritatea modelelor mai noi sunt ușoare și nu solicită foarte tare brațul. Când cumpărați un fier de călcat, puteți lua în considerare acest lucru pentru a vedea dacă fierul de călcat pe care îl cumpărați este confortabil și ușor de ridicat.

Fiarele de călcat cu abur pot fi puțin mai grele decât fiarele de călcat uscate. Partea bună a unui fier de călcat mai greu este că nu trebuie să puneți prea multă presiune în timp ce călcați.

De asemenea, atunci când alegeți un fier de călcat, rețineți că cu cât puterea este mai mare, cu atât performanța este mai bună. Aceasta înseamnă că fierul de călcat de mare putere se va încălzi foarte repede și va ajuta la îndepărtarea cutelor de pe haine cu ușurință.

În plus, atunci când alegeți un fier de călcat, asigurați-vă că alegeți o talpă mai amplă, cu cap subțire și ușor de manipulat. Acest lucru ajută să acoperiți o zonă mai mare de material și să ajungă și în pliurile strânse și sub nasturi.

Fier de călcat vertical

Aparatul de călcat cu aburi este versiunea specializată a fiarelor de călcat clasice, funcționând exclusiv pe baza emanării de aburi. Aparatul de mână este foarte ușor de manevrat, cu un design modern și în același timp funcțional. Netezește și dezodorizează țesăturile, eliminând în același timp bacteriile și acarienii.

Un fier de călcat vertical cu abur Daewoo, cu o putere de 1500 W, poate fi o alegere bună, la un preț convenabil, pentru utilizarea zilnică și are o eficiență de multe ori mai mare decât un fier de călcat normal.

O altă opțiune poate fi un aparat de călcat vertical portabil Philips. Calcă hainele oricând, oriunde. Nu este nevoie de masă de călcat. În plus, distruge până la 99% din bacterii pentru a reîmprospăta și a îndepărtă mirosurile.

Un alt aparat cu review-uri foarte bune din partea celor care l-au achiziționat este fierul de călcat vertical portabil ZASS. Are o putere mare de 1500W și un debit de abur de 30 g/min. Capacitatea rezervorului de apa este de 300 ml.

Fier de călcat cu aburi

Fiarele de călcat cu aburi sunt unele dintre cele mai performante în momentul actual. Jetul puternic de abur oferă puterea suplimentară pentru a pătrunde mai adânc în țesătură și a îndreptă cu ușurință cutele dificile.

Un fier de călcat Philips, cu putere 2600W și jet continuu de abur și talpă ceramică poate fi o bună alegere dacă ne dorim un aparat performant. Fierul de călcat se oprește automat când nu îl mai folosești. În poziție verticală, se va opri automat după 8 minute. În poziție orizontală, se va opri după 30 de secunde daca rămâne nemișcat.

 Fier de călcat Philips, cu putere 2600W
Fier de călcat Philips, cu putere 2600W

Aparatul de călcat cu aburi Tefal FV9845E0 are o putere foarte mare, de 3200W, sistem anti-picurare și anti-calciu, precum și oprire automată pentru a evita, asttfel, să ne ardem lucrurile.

Stațiile de călcat cu aburi sunt de asemenea foarte apreciate. O alegere apreciată este, printre altele, stația de călcat Philips cu abur, cu boiler. Cu noua tehnologie cu senzor de mișcare, aburul puternic este eliberat automat când începi să calci.

Dacă ai un buget mai mic, poți încerca, de asemenea, și Statia de calcat cu aburi Daewoo DSS250, 2400W, 1.5 l, 4 bar, abur 150 gr/ min, abur vertical, auto-curatare, mod Eco, oprire automata, alb/ mov.

Fier de călcat de voiaj

Fierul de călcat portabil este partenerul ideal de călătorie. Cu dimensiuni mici și cu performanțe mari, este foarte util dacă nu vrem să îmbrăcăm în vacanță hainele șifonate.

Aparatul de călcat portabil Rowenta Tweeny are varianta de călcare verticală și orizontală. Fierul poate fi utilizat atât pentru a calca pe masa de călcat sau în poziție verticală, rezervorul de apa având o capacitate de 50 ml ce oferă până la 10 minute de utilizare continuă. Pachetul include un săculeț pentru transport ușor al aparatului oriunde ai merge.

Fierul de călcat de voiaj Rowenta First Class are voltaj dublu pentru utilizare internațională, husă pentru depozitare și design compact cu mâner pliabil, perfect pentru călătorii. Este foarte ușor de transportat, având un design compact și ușor, cu mâner pliabil și fiind prevăzut cu husă pentru depozitare.

Indiferent ce tip de aparat de călcat veți alege, gândiți-vă înainte ce criterii sunt importante pentru nevoile voastre. În plus, nu ratați perioada reducerilor de Black Friday pentru prețuri mai mici decât în restul anului.

Descoperă și cum arată bucătăria perfectă în 2023

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter