Ce plante trebuie să ții în apartament ca să ai parte de noroc și prosperitate

De Mihaela Uretu, pe Ultimul update Joi, 05 ianuarie 2023, 15:18

Plantele de apartament nu au numai un rol decorativ. Sunt anumite flori pe care e bine să le ai în casă pentru că îți vor aduce noroc și te vor ajuta să scapi de stres.

Dacă vrei să ai un 2023 plin de noroc, atunci trebuie să cumperi neapărat niște plante speciale și să le așezi în anumite locuri din casa ta ca să atragă iubirea și prosperitatea.

Ce plante aduc noroc și prosperitate

Majoritatea oamenilor țin plante în casă pentru că le place aspectul lor sau sunt atrași de florile pe care le fac. Potrivit specialiștilor, anumite plante sunt ca un talisman norocos în casa noastră. Aceste plante nu numai că vor împrospăta aspectul casei, ci vor aduce mult noroc în spațiul în care locuiești. Multe dintre aceste plante sunt unele pe care le știm cu toții și despre care am auzit măcar o dată.

Când ne gândim la plante cu noroc, automat ne vine în minte trifoiul cu patru foi. Cu toate acestea, trifoiul nu este singura plantă norocoasă, spun cei de la WELL + GOOD.

Ficus – ficus elastica sau planta de cauciuc

Ficusul este o plantă ornamentală populară atât pentru spațiile interioare, cât și pentru exterior. Afară va crește până la peste 100 de metri înălțime, dar soiul de interior poate fi păstrat la o dimensiune moderată, tăindu-l atent. Ficusul este considerat a fi o „plantă bogată”. Se crede că atrage abundența, norocul și bogăția. În Feng Shui se spune că frunzele rotunde simbolizează banii și prosperitatea.

Sansevieria – limba soacrei sau planta șarpe

Originară din Africa tropicală, Sansevieria, cunoscută popular ca limba soacrei, săbiuță sau planta șarpe este o plantă ușor de întreținut și este foarte versatilă. Datorită aspectului vertical, planta se potrivește și în spații mai puțin generoase deoarece nu ocupă mult spațiu. Pe lângă aspectul decorativ, Sansevieria este o plantă purificatoare, ce elimină din aerul încăperii toluenul, xilenul și formaldehida, substanțe nocive pentru om.

Citește și: Top 3 plante care te vor ajuta să elimini mucegaiul și igrasia din casa ta

Arborele de jad – Copacul banilor

Crassula ovata este o plantă suculentă de interior cunoscută sub denumirea populară de copacul banilor, planta banilor, sau arborele de jad. Această plantă este extrem de rezistentă și longevivă. Arborele de Jad îți va aduce în viața de zi cu zi numai noroc la bani și în carieră. Această plantă este asociată de foarte multă vreme cu bogăția, așa că ai face bine să o cumperi și tu dacă vrei să te bucuri de o viață prosperă.

Eucalipt

Eucalyptus provine din Australia și Tanzania, dar acum este popular în grădinile ornamentale europene. Frunzele au o culoare atrăgătoare albăstriu-arginie și o aroma plăcută, care țin musculițele și tânțarii la distanță. Eucaliptul are și proprietăți curative, este antibacterian, decongestionat și hipoglicemiant. La tine în casă va fi o adevărată comoară, ce va aduce bunăstare și noroc în dragoste.

Bambus

Bambusul este cunoscut pentru faptul că atrage bucuria și prosperitatea. Ofera protecție și noroc, ceea ce înseamnă că vor crește sansele ca dorințele tale să se împlinească odată cu achiziționarea acestei plante. Despre bambus se mai spune că mărește flexibilitatea mentală, oferă ajutor în dezvoltarea spirituală și aduce prosperitatea. Dacă ești depresiv, bambusul te va ajuta să te eliberezi de sentimentele negative.

Sursa Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter