Amestecul natural care salvează orhideele și alte flori ofilite. Cum îl prepari

De Unica.ro, pe

Orhideele și restul plantelor de apartament sunt forțate să se lupte cu schimbările bruște de temperatură, în sezonul rece, dar și cu excesul de umiditate. Află de mai jos ce trucuri și ingrediente să folosești ca să readuci la viață orhidea ofilite.

Orhideea este considerată un simbol al frumuseții și al feminității. În foarte multe culturi se consideră că planta aduce fericirea și bunăstarea în casă. Tocmai din acest motiv, orhideea este pentru mulți una din cele mai apreciate flori din lume. Cu toate acestea, să ai orhidee în casă vine la pachet și cu mari bătăi de cap și asta pentru că plantele sunt foarte pretențioase. Ca să te bucuri cât mai mult de orhidee și să ai mereu ghivecele pline cu flori trebuie să te înarmezi cu o doză consistentă de răbdare, dar și cu ceva îndemânăre.

Ce să faci ca să înflorească orhideea

În primul rând, temperatura camerei este foarte importantă. Ordideele adoră căldura, iar temperatura optima pentru ca plantele să se dezvolte corespunzător e curpinsă între 18 și 28 de grade Celsius. Ba mai mult, pe timpul zilei este indicat ca temeperatura din locuință să fie cam cu 5 grade mai mare decât în timpul nopții, potrivit specialiștilor citați de express.co.uk.

VOTEAZĂ-ți produsele preferate la UNICA BEAUTY CELEBRATION! Care sunt cele mai bune produse cosmetice? 

Atunci când vorbim despre udarea platelor, experții susțin că cel mai bine este să udăm orhideea o dată la 7 zile, în timpul verii, și de 2-3 ori pe lună, în timpul iernii. Totodată, trebuie să folosiți și îngrășăminte speciale pentru orhidee, care conțin mult fosfor și sunt reduse în azot.

Cum să readuci la viață orhideea

Pentru a readuce la viață orhideele sau, pur și simplu, pentru a da un boost de energie plantelor din locuința ta, poți prepara și un îngrășământ natural. Potrivit imnulinimii.ro, ai nevoie doar de o coajă de banană, un litru de apă și un borcan de un litru cu capac.

Cum se pregătește: Coaja de banană trebuie taiată în bucățele cât mai mici, pe care le puneți într-un borcan de un litru cu apă curată. Acoperiți-l cu capac, lăsați așa peste noapte și administrați fiecărei orhideei câte 8 linguri de îngrășământ lichid la rădăcină. Nu uitați să țineți orhideele cât mai mult timp în lumina naturală și să evitați excesul de umiditate!

Știați că…?

Orhideele sălbatice, care cresc într-un mediu favorabil, pot trăi până la 20 de ani, în timp ce orhideele crescute în ghiveci pot rezista până la 10-15 ani, dacă sunt îngrijite corect.

Cum să salvezi și alte plante uscate

Și restul plantelor care s-au uscat pot fi readuse la viață cu ajutorul sfaturilor specialiștilor, trebuie doar să respectați câțiva pași simpli.

  1. Tăiați frunzele uscate
  2. Schimbați ghiveciul și poziția plantei
  3. Udați planta constant
  4. Folosiți îngrășământ

Sursa Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter