Valea Ruscovei: Spre poiana cu narcise

De Lumea Femeilor, pe

Spre Vinderel şi-apoi printre avene. La “borcut” sau pe prispa mănăstirii din Ruscova. Oriunde te-ai opri, eşti pe Valea Ruscovei, popasul tău de sfârşit de vară
Alcătuită din Ruscova, Repedea şi Poienile de sub munte, Valea Ruscovei e plină de surprize. Deşi drumul până la ea este destul de lung, însuşi faptul că e sălăşluită de Maramureş te îmbie să-ţi faci bagajele.

Spre poiana cu narcise

La poalele munţilor Popivan vei găsi una dintre cele mai frumoase poieni cu narcise din ţară. E-adevărat, nu e sfârşitul lui mai, dar asta nu te împiedică să treci destinaţia în carneţelul cu „locuri obligatoriu de vizitat”.

Atracţii fel de fel

Mai notează biserica ortodoxă ucraineană, mănăstirea de la Ruscova şi, nu în ultimul rând, lacul Vinderel, situat la poalele Vârfului Farcău – cel mai înalt din munţii Maramureşului. În miezul verii aici au loc adevărate magii: fetele nemăritate se spală cu apa din lac, rostind diverse incantaţii în speranţa împlinirii unui mariaj. Dacă o iei spre Culmea Tomnatecu, fă un popas şi pe la „borcut”, izvorul cu apă minerală, iar dacă vrei să explorezi adâncimi, ia-o pe Creasta Pietriceaua, înţesată de peşteri şi avene.

Dacă tot eşti în zonă…

… dă o fugă şi până la Vişeu de Sus. Bătrâna mocăniţă te-aşteaptă şuierând să faci o plimbare pe Valea Vaserului. La doar câţiva kilometri, găseşti, în toată splendoarea ei, frumoasa mănăstire Bârsana, cu hramul “Soborul Sfinţilor 12 Apostoli“.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter