Călătorii: Sovata, o staţiune şi de iarnă de şi vară

De Lumea Femeilor, pe Ultimul update Luni, 23 august 2021, 14:20

Aşezată la poalele munţilor Gurghiului, Sovata atrage turişti nu doar în anotimpul cald, ci şi în cel rece. O soluţie excelentă de a varia clasicele destinaţii montane.

În lume

Una dintre atracţiile turistice ale zonei îl constituie Lacul Ursu. Este unul dintre cele mai mari lacuri sărate helioterme din lume – vara, temperatura lui poate ajunge până la 40-50 de grade Celsius. Are efecte benefice asupra bolilor reumatologice şi ginecologice.

Atracţii şi în sezonul rece

În afară de posibilităţile de relaxare şi de tratare prin băile calde, în cadă sau bazine, cu apă minerală sărată prelevată din lacuri, natura mai vine cu o ofertă irezistibilă: pârtia de schi. La doar şase kilometri de Sovata, vei simţi iarna cum nu se poate mai bine.

În jur

Dacă ajungi în zonă, vizitează şi Salina Praid (localizată la numai şase kilometri distanţă de Sovata). Sarea din Praid, denumită şi „sare secuiască“, a împrumutat regiunii titulatura de „Zona/Ţinutul sării“ sau “Zona Ocnelor”. Satul Corund vine şi el cu tentaţii fel de fel: obiecte din ceramică, paie sau rogojină, articole din lână, iască, lemn şi o atmosferă neaoş românească.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter