Călătorii TV Travel: Destinaţii de vacanţă ideale pentru gravide

De Madalina Racorean, pe

Care este perioada ideală să pleci în vacanţă atunci când eşti însărcinată şi mai ales care sunt destinaţiile cele mai căutate de cuplurile care aşteaptă un copil?
Dacă pentru multe dintre viitoarele mămici vacanţele nu constiuie o prioritate, ei bine, un moment de relaxare şi odihnă într-un resort bine ales, poate fi totuşi o idee bună.

Specialiştii spun că cea mai bună perioadă în care poţi pleca într-o vacanţă, atunci când eşti însărcinată este între săptămânile 18 şi 24, în al doilea trimestru. De altfel, acesta este momentul când viitoarea mămică se simte mult mai bine, după primul trimestru, când s-a confruntat cu ameţeli, greaţa de dimineaţă sau cu disconfortul trasformărilor de tip hormonal. Totuşi, fiecare femeie trăieşte această perioadă în mod diferit, tocmai de aceea, planificarea unui sejur îl face după cum simte. Confortul în timpul călătoriei este extrem de important, fie că va merge cu avionul sau cu maşina, are întotdeauna nevoie de extra-spaţiu, pentru a nu simţi oboseală accentuată şi pentru a minimaliza stresul. De asemenea, este bine să nu uite de sticla cu apă şi o gustare, pentru a evita stările de rău în timpul călătoriei.

Băile Govora cu izvoare minerale, o oază de sănătate pentru femei însărcinate

În România există, după cum bine ştim, foarte multe destinaţii de odihnă, unde izvoarele minerale au un rol important pentru sănătate. O viitoare mămică se poate odihni într-o vacanţă aici, la Govora, unde există izvoare cu ape iodurate- bromurate. Medicii recomandă folosirea apelor minerale de la Govora în scop terapeutic, iar pentru femeile care aşteaptă un copil sunt o oază de sănătate. Printre obiectivele turistice ale zonei, se numără mănăstirea Horezu sau mănăstirea Dintr-un lemn.

Află pe TV Travel de ce Nurnberg şi Delphi sunt cele mai liniştitedestinaţii pentru gravide.

Poţi afla mai multe despre aceste destinaţii accesând Blogul Ciprian a fost acolo.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter