Adolescenta cu o formă incurabilă de cancer cerebral care a dat naştere unei fetiţe perfect sănătoase

De Adina Radu, pe
Însărcinată în şapte luni jumătate, o adolescentă a aflat cu stupoare că suferă de o formă rară şi incurabilă de cancer cerebral...

Citeşte şi: A aflat că își pierde memoria și i-a trimis soției cea mai emoționantă scrisoare de dragoste.

Dana Scatton este o adolescentă de 18 ani din statul Pennsylvania, SUA care în luna decembrie a anului trecut, în timp ce era însărcinată în şapte luni jumătate, a aflat că suferă de o formă rară şi incurabilă de cancer cerebral. În timpul celui de-al treilea semestru al sarcinii, Dana Scatton a început să acuze nişte simptome ciudate şi a ajuns la spital pentru a-şi verifica starea de sănătate. Practic, Dana întâmpina dificultăţi în a mai vorbi coerent şi nu îşi mai putea folosi picioarele ca în mod obişnuit. După ce medicii i-au dat diagnosticul necruţător, Dana a mai găsit totuşi puterea să îşi adune puterile, cu gândul la fiica ei nenăscută încă la acel moment, povesteşte tânăra pentru jurnaliştii de la revista People. „Nu mi-a venit să cred“, a spus Dana. „Dar în acel moment am lăsat totul pe mâinile lui Dumnezeu. Nu mai aveam ce să fac altceva.“

Împreună cu doctorii ei, Dana a amânat tratamentul cu chimioterapie contra cancerului cât a putut, pentru a nu-i face rău copilaşului aflat încă în burta sa. Totuşi, simptomele ei s-au înrăutăţit, aşa că a fost nevoită să înceapă şedinţele de tratament, imediat ce a fost internată de urgenţă în spital, în ziua de Crăciun a anului trecut. Iar peste câteva zile, mai exact pe 4 ianuarie, Dana a născut o fetiţă perfect sănătoasă, pe care a botezat-o Aires Marie.

Adolescenta cu o formă incurabilă de cancer cerebral care a dat naştere unei fetiţe perfect sănătoase

Aries a venit la momentul perfect, iar Dumnezeu a ocrotit-o în pântecul meu“, spune Dana. „Ştiam că voi aduce pe lume un copil sănătos şi că doar eu eram cea bolnavă. Mai ştiam şi că trebuia să fiu puternică pentru ea, aşa că am făcut tot ce era de făcut“.

 

 

Dana Scatton cancer cerebral fetita perfect sanatoasa

 

Adolescenta recunoaşte că cea mai frumoasă zi din viaţa ei este când a devenit mamă. „M-am simţit atât de uşurată că am putut fi conştientă când Aries a venit pe lume. Ea este o binecuvântare şi sunt nespus de fericită.

Între timp, Dana Scatton a fost externată din spital alături de fiica ei, însă şedinţele de chimioterapie le va încheia abia pe 1 februarie. Fratele mai mare al Danei a afirmat pentru presa de peste ocean că doctorii au avertizat familia Scatton că dacă Dana nu începea chimioterapia imediat, ar fi avut maxim trei luni de viaţă de trăit. Dar cu acest tratament i se poate lungi viaţa cu până la 12 luni.

Familia adolescentei se gândeşte pentru ce tratament să opteze în continuare şi au înfiinţat o pagină online unde oricine poate dona bani pentru a acoperi costurile tratamentului. Însă Dana spune că a ales să îşi păstreze gândurile pozitive şi se gândeşte la viitorul fetiţei ei. „Mă imaginez având grijă de fiica mea, oferindu-i o educaţie, însă iau fiecare zi pe rând.

Tânăra speră să inspire şi pe alţi oameni aflaţi în aceeaşi situaţie ca ea să îşi trăiască viaţa fără frici şi temeri.

Foto: Facebook.com/Dana Scatton.

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter