Acvariul, element Feng Shui. Sfaturi pentru începători

De Lumea Femeilor, pe

Este un element Feng Shui: degajă calm şi echilibrează energiile. Îţi dă o stare de bine. Un motiv ca să ai, în casă ori la serviciu, un acvariu. Dar gândeşte-te şi la starea de bine a locatarilor lui: peştişori şi plante!

Acvariul propriu-zis

Dacă eşti la primul acvariu din viaţa ta, începe cu unul cu volum modic, până în 50 de litri. Este numai bun pentru maximum 10 peştişori.
Accesorii în acvariu: încălzitor cu termostat (pentru reglarea temperaturii apei), pompă de aer, filtru,
furtun pentru schimbarea periodică a apei. Eventual, elemente de decor – pietriş colorat, „stâncării” (din
roci dure, care nu se sfărâmă în timp, sub acţiunea apei). Sfătuieşte-te cu vânzătorul de la pet shop, ca să
le alegi pe cele mai potrivite ca dimensiuni şi preţ.

Locatarii

Alege-i în cunoştinţă de cauză: în funcţie de specia căreia îi aparţin, peştişorii au varii preferinţe, vor o temperatură a apei mai ridicată sau mai coborâtă, sunt toleranţi cu semenii lor din alte specii sau, din contră, sunt urâcioşi şi bătăioşi. Dacă vrei să „amesteci” specii diferite în acelaşi acvariu, ţine cont de compatibilităţi: hrana, temperatura şi pH-ul apei să corespundă „gusturilor” tuturor locatarilor.

Plantele

Au dublu rol: util – furnizează oxigen şi consumă substanţe organice descompuse în bazin – şi estetic: îţi încântă ochiul şi camuflează accesorii (filtrul, încălzitorul etc). Alege-le după două criterii: rezistenţa lor şi preţul convenabil. La nevoie, informează-te de pe site-urile de specialitate (gen www.acvariu.ro).
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter