A murit Steve Jobs, co-fondatorul Apple

De Adina Radu, pe

Cofondatorul Apple şi fost director general al companiei, Steve Jobs, a murit la vârsta de 56 de ani. Jobs suferea de mai mulţi ani de cancer. El a suferit o intervenţie…
 chirurgicală pentru cancer pancreatic în 2004, iar în 2009 a primit un transplant de ficat. În luna august a acestui an şi-a anunţat demisia din funcţia de CEO şi preşedinte al consiliului de administraţie al Apple.

„Apple a pierdut un vizionar, un geniu, iar planeta a pierdut un  om impresionant. Cei care am avut norocul să lucrăm cu Jobs am pierdut un prieten drag şi un mentor. Steve Jobs lasă în urmă o companie pe care doar el o putea crea şi spiritul lui va rămâne pentru totdeauna creatorul ei”, apare în comunicatul oficial Apple.

Steve Jobs a fondat compania  în 1976, împreună cu Steve Wozniak.  În 1985 a demisionat, dar se reîntoarce în 1997 la conducerea companiei.

Datorita lui Jobs astăzi există pe piaţă produse precum iMac, iPad şi binecunoscutul iPhone, a cărui ultimă versiune fost lansată marţi.

Primele reacţii după moartea lui Steve Jobs:

Bill Gates, despre moartea lui Steve Jobs:

„Sunt într-adevăr îndurerat de moartea lui Jobs. Melinda şi cu mine transmitem condoleanţele noastre către familia şi prietenii săi. Eu şi Steve ne-am cunoscut acum aproape 30 de ani şi am fost colegi, prieteni şi rivali în decursul vieţii noastre. Omenirea vede foarte rar personalităţi cu un asemenea impact asupra lor, efect pe care îl vor simţi multe genraţii de aici înainte. Pentru cei mai norocoşi dintre noi care am avut oportunitatea de a lucra cu el, a fost o imensă onoare. O sa îmi fie tare dor de Steve. ”

Mark Zuckerberg – Fondatorul şi CEO Facebook

„Steve, mulţumesc pentru că mi-ai fost mentor. Mulţumesc pentru că ai arătat că ceea ce ai construit poate schimba lumea. O să îmi fie dor de tine.”

Preşedintele SUA, Barack Obama:

„Eu şi Michelle suntem întristaţi de moartea lui Steve Jobs. El a fost printre cei mai de seamă inventatori americani, destul de curajos să gândească altfel, să creadă că poate schimba lumea şi destul de talentat chiar să o facă. Ridicând una dintre cele mai de succes companii ale lumii, pornind de la nimic, el este exemplul perfect pentru ingeniozitatea americană. Aducând computerele în casele noastre el nu numai că a făcut informaţia accesibilă, dar a făcut-o şi distractivă. Steve ne-a transformat vieţile, a redefinit intregi industrii, şi a reuşit să facă unul din cele mai rare lucruri din istoria omenirii: a schimbat modul în care fiecare privim lumea. Omenirea a pierdut un vizionar. Nu există un tribut mai mare decât faptul că o bună parte din omenire a aflat despre moartea lui de pe un device pe care el l-a inventat. Condoleanţe soţiei lui Steve, Laurene, familiei lui, prietenilor şi tuturor celor care l-au iubit!”

Şi Google îi aduce un omagiu lui Steve Jobs, pe pagina sa principală,  postând un mesaj simplu: „Steve Jobs, 1955-2011” şi un link către site-ul Apple.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter