8 idei de cadouri pentru Sfântul Andrei

De Nicoleta Galeteanu, pe

Sărbătorit în fiecare an pe 30 noiembrie, de mai bine de 600.000 de români, Sfântul Andrei reprezintă una dintre cele mai importante sărbători româneşti, apostolul…
fiind cunoscut ca „protectorul României”. Pe lângă însemnătatea sa religioasă, numeroase tradiţii şi superstiţii învăluiesc latura mistică a sărbătorii. Descoperă aici mai multe tradiţii şi superstiţii fascinante de Sfântul Andrei.

Usturoiul pus în geam sau busuiocul de sub pernă, aflarea ursitului sau îndepărtarea bolilor,  foarte puţine dintre tradiţiile sale se mai păstrează şi se urmează. Cel mai popular obicei rămâne totuşi cadoul de Sfântul Andrei.

Cu fiecare an tot mai mulţi români îşi serbează onomastica de Sfântul Andrei, aşa că poate ţi-ar prinde bine câteva idei de cadouri, dacă nu vrei să ratezi petrecerea.

Iată mai jos câteva idei pentru toţi sărbătoriţii familiei.

Pentru el

Un smartphone. Probabil că un astfel de cadou cere câteva sacrificii financiare din ultimele două salarii, dar dacă vrei să îl vezi jubilând ca un copil, un smartphone sigur îi va aduce pe chip bucuria din ochii unui copil.

Este un cadou mai costisitor, însă, gândeşte-te: doar aşa ridici valoarea cadoului pe care îl vei primi de Moş Nicolae sau Moş Crăciun.
Cel mai nou telefon de la Apple, iPhone 4S, varianta 16 GB, costă începând de la 180 de euro (785 lei, fără TVA), la abonament.
 
8 idei de cadouri pentru Sfântul Andrei

Un pulover călduros. Poate este unul dintre cele mai comune cadouri, dar parcă este şi unul dintre cele mai frumoase daruri care se cumpără iarna. Un pulover gros de iarnă, oferit din dragoste, sigur îi va aduce aminte de tine când îi va ţine de cald. Încearcă un pulover-hanorac din polar, de la The North Face. Butoni pentru cămaşă. Chiar dacă ţinuta ta este întotdeauna o prioritate, nici costumaţia lui de Revelion nu trebuie minimalizată. Îi poţi cumpăra din timp o pereche de butoni eleganţi, care vor merge perfect la smoching-ul pe care îl va purta la petrecerea de Anul Nou.

Asortează butonii la culoarea ceasului pe care îl poartă (aurii, argintii, negri).

Pentru prietena ta

Cutie pentru bijuterii. Decorativă, dar şi utilă, o cutie pentru bijuterii va fi un cadou inspirat dacă şi prietena ta se plânge mereu că şi-a pierdut cerceii. Pe allstyle.ro găseşti două modele frumoase de cutii pentru bijuterii, din lemen sau antimoniu şi căptuşite cu catifea. Preţurile sunt de 39 şi respectiv 67 de lei, pentru cea din lemn.
 
8 idei de cadouri pentru Sfântul Andrei

Pentru nepoţi

Patine. Pentru că tot se deschid curând patinoarele în parcurile din oraş, o pereche de patine este un cadou mai mult decât potrivit pentru cei mici. Va fi o adevărată bucurie pentru cei mici, care îl vor aştepta de-acum pe Moş Crăciun pe patinoar. O pereche de patine costă începând de la 200 de lei, la skates.ro.

O căciulă nouă. Nu îl vei convinge pe cel mic să poarte căciulă iarna decât dacă îi vei cumpăra de fiecare dată una nouă.
Dar este posibil să îl „poţi păcăli” cu o căciulă şic de la Calvin Klein, din mohair şi lână. Căciula beneficiză de o reducere consistentă de 64%, pe care o poţi cumpăra cu 140 de lei.
 
8 idei de cadouri pentru Sfântul Andrei

Pentru mama… soacră

Şorţ şi mănuşi de bucătărie. Oricine va căuta mai întâi funcţionalitatea unui cadou mai presus de partea sa estetică. Cu atât mai mult mama  soacră… Aşadar, iată un cadou practic şi folositor pe care îl va aprecia cu prisosinţă. Dacă este o gospodină pasionată în mod sigur le va mai lăsa din mână în ajunul sărbătorilor.

Şorţul şi mănuşi de bucătărie le găseşti la Ikea, la preţuri de 29,99 şi respectiv 9,99 lei.
 
8 idei de cadouri pentru Sfântul Andrei
Voucher la coafor. O invitaţie la coafor va fi un cadou surpinzător venind din partea ta, pentru că îi vei arăta că nu o vezi doar ca pe cea mai pricepută bucătăreasă care vă aşteaptă mereu la masă. Propune-i să îşi acorde timp şi pentru ea  înainte de sărbători şi să se răsfeţe la o şedinţă relaxantă pe scaunul de coafor.

Pe site-urile cu oferte găseşti numeroase vouchere ieftine, la saloane apreciate din Bucureşti.
 
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter