5 filme memorabile despre dans

De Nicoleta Galeteanu, pe

Remake al celebrei pelicule din anii ’80, cu talentatul Kevin Bacon, „Footloose”, lansat recent în cinema, s-a dovedit a fi o mare dezamăgire pentru publicul străin.
Chiar dacă filmul poate că nu ne va impresiona poate nici pe noi prea tare, ne va provoca, nu neapărat la dans, cât mai ales să căutăm unul mai bun.
  Vezi care sunt cele mai nereuşite remake-uri din cinematografie.

Iată cinci dintre cele mai frumoase filme despre dans, pelicule memorabile ce merită revăzute oricând.

West Side Story (1961)

O reală capodoperă a acelor ani, filmul spune cea mai seducătoare poveste despre gangsteri. Şi asta pentru că rivalitatea dintre cele două bande este redată în cel mai frumos mod cu putinţă, mai exact în paşi de dans.

Un muzical clasic, oscarizat cu 10 premii şi trei Globuri de Aur, West Side Story rămâne o referinţă a genului, chiar şi la 50 de ani de la realizare.

Oliver! (1968)

O poveste superbă şi o ecranizare spectaculoasă după romanul „Oliver Twist” al lui Charles Dickens, pelicula lui Carol Reed stabileşte cu prisosinţă una dintre coregrafiile celebre din cinematografie.

Scena în care Oliver se trezeşte după Big Ben şi începe să danseze pe melodia Who Will Buy” este absolut memorabilă.

Chicago (2002)

Atmosfera burlescă a anilor ’30, zugrăvită cum nu se poate mai autentic în „Chicago”-ul regizorului Rob Marshall, rămâne de neuitat.

Electrizant, plin de culoare, jazz şi pasiune, filmul ne-a cucerit definitiv prin talentul absolut suprinător  demonstrat de Catherine Zeta-Jones şi Renée Zellweger, în rolurile unor dansatoare de vodevil.  

Billy Elliott (2000)

Filmul lui Stephen Daldry – povestea unui fiu de miner care se visează balerin – te va cuceri pe loc.

Drama emoţionantă a băieţelului, care  ajunge de la lecţii de box la orele de balet, momentele amuzante, dar mai ales cântecele nemuritoare ale celor de la T-Rex te vor fermeca şi a doua oară, şi a treia oară…

Newsies (1992)

Înainte să îmbrace costumul lui Batman, Christian Bale a avut şi joburi mai artistice decât prinderea răufăcătorilor. Acest muzical Disney ni-l înfăţişează pe fermecătorul actor în adolescenţă, la fel de chipeş ca acum, dar într-un rol mult mai sensibil. Jack „Cowboy” Kelly este băiatul care vinde ziare, dar înzestrat cu un fascinant talent de dansator. Actorul oferă câteva coregrafii adorabile, mai ales că acesta chiar se pricepe la dans.
 
„Dirty Dancing”, fimul – cult realizat în ’87, nu ar putea din nicio astfel de listă, chiar dacă Kenny Ortega pregăteşte un remake, şi, desigur, nici capodopera „Singing in the Rain” din 1952), unul dintre cele mai iubite muzicaluri din toate timpurile.
 
Tu pe care ţi le aminteşti?

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter