Povestea femeii care s-a vindecat de cancer, iar acum sprijină alte paciente

De Oana Dinu, pe Ultimul update Vineri, 22 februarie 2019, 12:56
Olivia Smith s-a luptat cu cancerul în jurul vârstei de 20 de ani și a reușit să îl învingă. Acum, tânără vrea să ajute oamenii care trec printr-o astfel de experiență. 

Olivia Smith, o tânără de 23 de ani din  Southampton, UK, a fost diagnosticată cu boala Hodgkin, o formă de cancer a sistemului limfatic, deși inițial, doctorii au pus durerile ei toratice pe seama consumului de alcool. Confruntarea cu o astfel de experiență a inspirat-o să înființeze o companie al cărui scop este de a ajuta persoanele care suferă de cancer să fie încrezătoare și să se simtă frumoase,  conform mediadrumworld.com.

Olivia Smith, bolnava de cancer, pe un pat de spital

La începutul perioadei de chimioterapie, când părul a început să îi cadă, Olivia și-a pierdut încrederea în sine. A început să poarte peruci pentru a-și ascunde scalpul. Pe măsură ce timpul a trecut, a realizat faptul că duce o luptă aprigă cu o afecțiune extrem de gravă și și-a dorit să accepte această călătorie pentru a-și demonstra puterea lăuntrică.

Nu s-a mai ascuns în spatele unor măști și mai mult, a început să fie activă în social media, pentru a încuraja ceilalți bolnavi de cancer să nu se rușineze de aspectul lor. Pe parcursul recuperării, ea a primit nenumărate mesaje  de la oameni care căutau consiliere.

Olivia Smith, bolnava de cancer

În august 2018, după 12 ședințe de chimioterapie medicul a asigurat-o că tratamentul a avut succes și este în remisie. Acum, Olivia arată de parcă nu ar fi trecut niciodată printr-o experiență atât de traumatizantă.

olivia smith, bolnava de cancer, look dupa perioada de tratament

După ce a făcut un sondaj pe bază de chestionare, a descoperit că peste 80% dintre femeile tinere trăiau cu impresia că degradarea înfățișării este cel mai descurajator lucru în lupta cu cancerul. Asta a inspirat-o să creeze o pagină de facebook numită Cancer Chicks. Aceasta este un refugiu pentru orice personă care trece printr-o astfel de experiență cumplită.

Sursă foto: Northfoto.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter