Volodimir Zelenski, mesaj pentru soldații ruși: „Dacă vă predați vă vom trata aşa cum trebuie trataţi oamenii, cu demnitate”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 15 martie 2022, 14:24

Volodimir Zelenski le-a cerut soldaților ruși, printr-un mesaj video transmis luni noaptea, să se predea. Președintele ucrainean le-a transmis că le dă șansa la supraviețuire și vor fi tratați cu demnitate.

În noaptea de 14 spre 15 martie, Volodimir Zelenski le-a transmis un mesaj militarilor ruși.

Vreau să le spun ceva soldaţilor ruşi. Celor care deja sunt pe pământul nostru. Şi care urmează să fie trimişi să lupte împotriva noastră.

Recruţi ruşi! Ascultaţi-mă cu atenţie. Ofiţeri ruşi! Aţi înţeles deja totul. Nu o să luaţi nimic din Ucraina. O să luaţi vieţi. Sunteţi mulţi. Dar şi viaţa voastră va fi luată.

De ce să muriţi? Pentru ce? Ştiu că vreţi să supravieţuiţi. Vă ascultăm conversaţiile în interceptări, ascultăm ce credeţi cu adevărat despre acest război fără sens, despre această ruşine şi despre statul vostru. Discuţiile dintre voi. Apelurile voastre către casă, către familie. Auzim totul. Tragem concluzii. Ştim cine sunteţi, le-a spus liderul de la Kiev, potrivit Kanal D.

Citește și: O femeie însărcinată, rănită în bombardamentul de la maternitatea Mariupol, a murit

EXCLUSIV. Ce diferență de vârstă este între Lavinia Petrea și soțul ei

Ce trebuie să facă românii din diasporă în cazul începerii războiului în România

Iubita lui Vladimir Putin, afectată de sancțiunile aplicate de SUA în contextul războiului din Ucraina

Volodimir Zelenski le-a făcut o propunere militarilor ruși

Volodimir Zelenski le-a cerut acestora să se predea și susține că vor fi tratați cu decență, nu cum sunt tratați în armata lor.

Drept urmare, vă ofer o opţiune. În numele poporului ucrainean, vă dau o şansă. Şansa de a supravieţui. Dacă vă predaţi forţelor noastre, vă vom trata aşa cum trebuie trataţi oamenii. Ca oameni, cu decenţă. Într-un fel în care nu aţi fost trataţi în armata voastră. Şi într-un fel în care armata voastră nu îi tratează pe ai noştri. Alegeţi!

Președintele Ucrainei a mai spus că armata rusă a pierdut în cele 19 zile de război de până acum „mai mult decât în două războaie lungi și sângeroase în Cecenia”. El susține că armata ucraineană a neutralizat sute de elicoptere ruseşti, 80 de avioane și sute de tancuri şi mii de alte echipamente.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că peste 13.500 de militari ruși au murit în cele 19 zile de conflict.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter