Vladimir Putin, apariție surprinzătoare la un concert în Moscova. Peste 100.000 de oameni au sărbătorit anexarea Crimeei

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 18 martie 2022, 17:18

Vladimir Putin și-a făcut apariția la un eveniment organizat vineri, 18 martie, pentru a sărbători 8 ani de la anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia. La concertul de pe stadionul Lujniki, din Moscova, au fost prezenți peste 100.000 de oameni.

Evenimentul la care ar fi fost prezent și președintele Vladimir Putin s-a desfășurat sub genericul „Pentru o lume fără nazism, pentru Rusia”. Pe stadion s-ar fi aflat în jur de 100.000 de oameni, dar și în jurul ar fi fost alți 100.000, potrivit agențiilor de presă din Rusia, citate de Libertatea.

Stadionul a fost plin de steaguri naționale, iar oamenii au scandat numele președintelui rus Vladimir Putin, care și-a făcut apariția după spectacolul grupului Liube.

Citește și: Volodimir Zelenski, vizită într-un spital cu militari răniți. Ce le-a transmis președintele Ucrainei

Ștefan Stan, primele declarații după probleme de sănătate ale soției lui, Simona

Soldat rus, capturat de ucraineni: „Trebuie să oprim războiul, tovarășe președinte. Mi-e foarte rușine de mine și de tine, tovarășe președinte”

Iubita lui Vladimir Putin, afectată de sancțiunile aplicate de SUA în contextul războiului din Ucraina

Ce le-a spus Vladimir Putin participanților la eveniment

Liderul de la Kremlin le-a spus celor prezenți că „stoparea genocidului populației din Donbas este principalul obiectiv al operațiunii militare speciale ruse din Ucraina”. Acesta a susținut că „împotriva locuitorilor din Donbas care nu au fost de acord cu lovitura de stat din 2014 au fost organizate operațiuni militare punitive”.

Au fost imediat supuși bombardamentelor sistematice cu tunuri, lovituri aeriene. Acesta este ceea ce se numește genocid. Salvarea oamenilor de această suferință, de acest genocid, este principalul motiv al operațiunii militare pe care am lansat-o în Donbas și în Ucraina.

Autoritățile ruse știu ce trebuie făcut în continuare. Cu siguranță vom implementa toate planurile. Niciodată nu am fost așa de uniți, a mai spus Vladimir Putin.

Mulți dintre spectatori ar fi fost angajați ai statului

La eveniment ar fi participat și cântărețul Oleg Gazmanov, care ar fi cântat „Made in the U.S.S.R”, o piesă de propagandă care a început cu versurile „Ucraina și Crimeea, Belarus și Moldova, asta este țara mea (…) Kazahstan și Caucasus, și țările baltice de asemenea”, potrivit Mediafax.

Reporterii străini aflați la Moscova susțin că mulți dintre spectatori au fost de fapt angajați ai statului și studenți care au fost duși la stadion cu autobuzele și trenurile. Sunt zvonuri că aceștia ar fi fost plătiți. Pe alții i-ar fi luat cu forța de pe stradă.

Într-un clip video proiectat la stadion steagurile ucrainene sunt aruncate pe jos. Prezentatorii evenimentului, jurnaliștii Dmitri Guberniev și Maria Sittel, au purtat geci inscripționate pe piept litera Z, simbol al invaziei ruse în Ucraina.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter