Roger Waters i-a enervat pe ucraineni. Motivul este incredibil

De Oana Dinu, pe
Roger Waters de la Pink Floyd, a reușit să-i înfurie pe ucrainieni cu afirmațiile sale privind Peninsula Crimeea și susținerea Președintelui Vladimir Putin.

Rockerul englez, co-fondator al renumitei trupe rock Pink Floyd, a declarat într-un interviu acordat unei publicații ruse că a fost de acord cu anexarea de către Rusia a Peninsulei Crimeea, iar asta a stârnit revoltă în Ucraina, conform Adevărul.ro.

Starul susține că portul militar Sevastopol din Crimeea este mai important pentru ruși și există documente care atestă drepturile Rusiei asupra orașului. De asemenea, Waters a justificat și acțiunile Moscovei în această problemă.

„Schimbarea puterii în Ucraina ( n.r. a regimului fostului preşedinte prorus Viktor Ianukovici), în spatele căreia s-a aflat Washingtonul, a provocat, pur şi simplu, Moscova să reacţioneze“, a spus artistul.

Cum mulți ucrainieni consideră că teritoriul este deținut în mod ilegal de Rusia, declarația cântărețului nu a fost binevenită, aceștia acuzându-l de propagandă antiucraineană. Mai mult, o organziție nonguvernamentală l-a inclus pe Waters pe lista neoficială a duşmanilor ţării.

Roger Waters, care va avea concerte la Sankt Petersburg și Moscova, s-a arătat și susținător al președintelui rus Vladimir Putin: „Vreţi să începeţi un război cu ruşii? Sunteţi nebuni? Chiar nu ştiţi cu cine vă confruntaţi? Ruşii v-au eliberat de fascişti cu preţul vieţii de 20 de milioane de cetăţeni ai lor şi vreţi să vă luptaţi cu ei? Cu ce v-au greşit?” a întrebat el.

În cazul altor personalități care au sprijinit Rusia în problema Peninsulei Crimeea, lucrurile au mers și mai departe, autoritățile ucrainiene interzicându-le actorului francez Gerard Depardieu și muzicianului sârb Emir Kusturica intrarea în țară.

Citește și: 

Meghan Markle, primul interviu în calitate de membru al familiei regale

Serena Williams, ținută de senzație la US Open

Sursă foto: Northfoto.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter