Președintele Volodimir Zelenski: Rusia blochează ajutorul umanitar în Mariupol pentru a ascunde „mii” de victime

De Unica.ro, pe

Președintele Volodimir Zelenski face noi acuzații la adresa Rusiei. Liderul de la Kiev susține că armata rusă nu permite ajutorul umanitar în Mariupol pentru a-și ascunde atrocitățile.

Volodimir Zelenski a afirmat că Rusia blochează ajutorul umanitar în orașul asediat Mariupol pentru că armata rusă dorește să ascundă dovezile că a făcut mii de victime în rândul civililor.

Cred că unul dintre motivele principale pentru care nu putem face să intre ajutor umanitar în Mariupol este că, până când totul va fi „curăţat” de soldaţii ruşi, le este teamă că lumea va vedea ce se întâmplă acolo, a declarat Volodimir Zelenski într-un interviu pentru canalul turc de televiziune Habertürk, citat de Digi24.

Citește și: Zelenski, în vizită la Bucha. Ce a spus despre negocierile de pace cu Rusia

Masacrul de la Bucha șochează întreaga lume. Imagini infiorătoare cu ce a rămas în urma rușilor

Masacrul din Bucha. Un adolescent de doar 14 ani și-a privit tatăl ucis de un soldat rus

Ucraina acuză Rusia de un nou masacru. La Borodianka situația ar fi mai gravă decât la Bucha

Președintele Volodimir Zelenski: „La Bucha au ars o mulțime de oameni”

Liderul de la Kiev susține că ar fi vorba de mii de persoane ucise și mii de răniți.

Ştim câţi soldaţi (n.r – ucraineni) au murit acolo şi câţi au fost răniţi, dar nu ştim câţi civili. În orice caz, ei (n.r – ruşii) nu vor putea ascunde totul (…). Un astfel de număr, este imposibil de ascuns. Şi cred că o să vedem cu toţii când vom intra în Mariupol, a mai spus Zelenski.

Șeful statului ucrainean a dezvăluit că în localitățile de unde armata rusă s-a retras au fost descoperite familii întregi ucise.

La Bucha, de exemplu, au încercat să facă asta, au ars o mulţime de oameni în această regiune: Bucha, Irpin, Hostomel. Au ars familii. Marţi, am găsit din nou o familie: tatăl, mama, cei doi copii. Copii foarte mici. De aceea spun: sunt nazişti, a mai declarat președintele ucrainean.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter