Povestea emoționantă de viață a unui model român care lucrează cu designeri celebri

De Oana Savin, pe
A crescut într-un centru de plasament, însă asta nu a împiedicat-o să devină un model de succes și să susțină cauzele copiilor instituționalizați. Virginia Usiku defilează în prezent pentru designeri români consacrați și lucrează cu artiști internaționali, însă povestea ei de viață este una emoționantă.

Virginia este unul dintre primele modele de culoare din România. Tânăra a crescut fără părinți, într-un centru de plasament.

Sunt printre primele modele de culoare. A mai fost probabil un model mulatru, dar nu a fost aşa şocant pentru că era mulatră. Oamenii erau destul de reticenţi. Nu aveau viziunea aceea clară a unui model de culoare care să îmbrace, să poarte hainele, o anumită creaţie şi să schimbe complet toată percepţia”, a declarat Usiku pentru Digi 24.

Fiind o persoană de culoare, după o perioadă, perioada de comunism, nu a fost chiar atât de ușor, dar eu am fost o tipă destul de ambițioasă și mi-a plăcut. Și încăpățânată. Știam că asta vreau să fac”, a completat ea.

A lucrat cu artiști internaționali

Cu multă ambiție și determinare, Virginia a ajuns să defileze pentru mulți designeri români de top și să aibă numeroase colaborări cu artiști internaționali, precum formația austriacă electro swing Parov Stelar.

Îmi plac toți cu care am lucrat. Sunt unici, speciali. Aduc ceva aparte. Își pun amprenta așa cum trebuie și odată ce-i porți, începi să le înțelegi și mai bine stilul”, a precizat modelul.

Cumva a fost o dorinţă mult mai mare să arăt că se poate şi altcumva şi diversitatea, să sprijini cumva diversitatea, frumuseţea, şi în acelaşi timp târziu mi-am dat seama că dacă luptam un pic cu cine sunt şi cu ce vreau să creez… în acest timp mi-am dat seama că de fapt o fac pentru a arăta şi altor copii care vin din medii defavorizate că dacă într-adevăr ai un vis şi lupţi pentru el chiar se poate, indiferent de traseu”, a explicat Virginia Usiku.

Sursă foto: Captură video Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter