Cât au costat rochiile de mireasă ale femeilor din familiile regale. Cea purtată de regina Elisabeta a II-a, printre cele mai scumpe

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 27 martie 2023, 11:13

Nunțile regale sunt printre cele mai pline de farmec evenimente din lume, iar când vine vorba de rochiile de mireasă și designeri, femeile cu sânge albastru nu se uită la bani.

De fiecare dată când o femeie din cadrul familiei regale britanice s-a măritat, întreaga lume a așteptat cu sufletul la gură să vadă superba rochie de mireasă pe care avea să o poarte în ziua cea mare. Și niciodată nu au dezamăgit.

Cât au costat rochiile de mireasă ale femeilor din familiile regale

Prințesa Diana, Kate Middleton, Meghan Markle, regina Elisabeta a II-a, toate au arătat spectaculos în ziua în care s-au căsătorit cu aleșii inimilor lor. Și nu este de mirare, mai ales dacă ne uităm la prețul pe care l-au avut rochiile de mireasă.

Apariții uluitoare în ziua nunții lor au avut și fețele regale ale altor națiuni, precum Danemarca, Luxemburg sau Japonia.

Citește și: Designerii care au creat rochia de mireasă a Prințesei Diana, îngroziți. Ce s-a întâmplat cu celebra rochie la biserică

Regina Letizia a Spaniei – 8.000.000 dolari

Regina Letizia a intrat în istoria rochiilor de mireasă după ce a purtat o creație care a costat familia regală a Spaniei colosala sumă de opt milioane dolari. Manuel Pertegaz a fost designerul ales pentru a crea această capodoperă.

Superba rochie a avut mâneci lungi și un guler înalt- ce au fost completate cu țesătură de mătase și broderie cu aur adevărat.

Regina Elisabeta a II-a – 1.600.000 dolari

Rochia regretatei regine Elisabeta a II-a a fost cea mai scumpă rochie de mireasă ce a fost creată vreodată pentru o față regală.

Sir Normal Hartnell, designerul britanic căruia i-a fost dată responsabilitatea de a crea rochia Prințesei Elisabeta, a avut în minte un singur obiectiv: să fie cea mai frumoasă rochie din lume.

Majestatea Sa și-a plătit rochia de mireasă cu cupoane de rație în valoare de 45.000 dolari în anul 1947, ceea ce înseamnă în moneda actuală peste 1.600.000 dolari.

Mary, Prințesa Moștenitoare a Danemarcei – 900.000 dolari

Într-o poveste de dragoste asemănătoare cu cea a lui Meghan Markle și a prințului Harry, prințul Frederik a cunoscut-o pe Mary în timpul unui turneu prin Australia, țara ei natală. La nunta lor, care a avut loc în 2004, Mary a purtat o rochie personalizată a designerului danez Uffe Frank, aceasta fiind una dintre rochiile de mireasă cele mai frumoase din lume.

Voalul miresei a fost făcut din dantelă irlandeză și a fost folosit prima dată de Prințesa Moștenitoare Margareta a Suediei, înainte de a i-l dat lui Ingrid, Regina Danemarcei. Buchetul de mireasă al lui Mary a fost făcut din eucalipt pentru a-și prezenta rădăcinile australiene.

Citește și: Cele mai urâte rochii de mireasă ale celebrităților. Creațiile cu care marii designeri au dat greș

Grace Kelly, Prințesă de Monaco – 623.000 dolari

Creată de Helen Rose de la MGM, rochia de mireasă a lui Grace Kelly a reprezentat simbolul romantismului pur și a trasnformat-o rapid dintr-o vedetă de la Hollywood, într-o regalitate europeană. Superba rochie de mireasă a avut două corsete: unul de dantelă și unul din crepon de mătase, fără bretele, în timp ce sub fustă au fost cusute trei straturi de jupon pentru a adăuga volum. La crearea ei au fost folosite mai multe tipuri de țesături, orecum dantelă Valenciennes, tul de mătase, dantelă cu perle încrustate, precum și satin.

Diana, Prințesă de Wales – 490.000 dolari

Una dintre cele mai emblematice rochii de mireasă regale din toate timpurile este cea purtată de Prințesa Diana în 1981. Soția prințului Charles a avut o trenă de 7.62 metri și a avut mâneci umflate, paiete și perle.

Cuplul de designeri David și Elizabeth Emanuel au caracterizat rochia drept „ceva care nu a mai fost făcut niciodată”. Coroana Prințesei Diana a completat perfect întregul aspect.

Citește și: Ce rochii de mireasă se poartă în 2023. Top 5 cele mai importante aspecte de care să ții cont

Catherine, Prințesă de Wales – 434.000 dolari

Kate Middleton a fost una dintre cele mai elegante mirese. Nu este de mirare că întreaga lume a vorbit despre cât de frumoasă era în rochia modernă și tradițională creată de Sarah Burton pentru Alexander McQueen. Creația rafinată a prezentat un corset victorian acoperit manual cu dantelă, decolteu adânc, talie strânsă, motive florale, mâneci din dantelă, o fustă plină, din organza, și o trenă curgătoare, lungă de aproape 2.75 metri. Corsetul din dantelă a prezentat trandafiri brodați manual, narcise, trifoi și ciulini.

Masako, Prințesa Montenitoare a Japoniei – 300.000 dolari

Familia regală japoneză organizează mai multe ceremonii de nuntă pentru toți membri regali. În anul 1993, Prințesa Moștenitoare a Japoniei, Masako, a apărut în mai multe ținute frumoase la extravaganta ei nuntă.

Totuși, kimonoul de mireasă făcut din mătase pe care l-a purtat la ceremonia tradițională a fost cel mai frumos din toate ținutele purtate de prințesă în acea zi.

Citește și: Adrian Perjovschi oferă 5 sfaturi esențiale pentru alegerea coafurii de mireasă

Princess Madeleine, Ducesă de Hälsingland and Gästrikland – 294.000 dolari

Nimeni nu face rochii mai romantice ca Valentino. La nunta ei, Prințesa Madeleine a purtat o rochie și un voal la comandă, concepute de celebra casă de modă italiană. O rochie d emătase, împodobită cu dantelă Chantilly ce a costat nu mai puțin de 294.000 dolari.

Meghan, ducesă de Sussex – 276.000 dolari

Meghan Markle s-a măritat cu Prințul Harry în anul 2018, într-o rochie marca Givenchy. Ceea ce este de-a dreptul uimitor este că fosta actriță americană și-a plătit singură rochia de mireasă, notează Familythis.com.

Rochia simplă, dar sofisticată, a avut un decolteu modest, mâneci lungi și o siluetă elegantă. Totuși, voalul a fost adevărata piesă de rezistență. Brodat cu florile nașionale ale fiecăreia din cele 53 de națiuni ale Commonwealth-ului, voalul a fost creat în 3.900 ore.

Stéphanie, Marea Ducesă Moștenitoare a Luxemburgului – 250.000 dolari

Designerul Elie Saab este o necesitate pentru orice nuntă regală din Luxemburg. Incredibilul ansamblu al ducesei a prezentat un tiv în formă de A, asociat unui corset ce a fost acoperit de dantelă. Fusta umflată a avut peste 80.000 de cristale. Această superbă rochie de mireasă a fost creată în 3.900 ore.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus cum au arătat cele mai scumpe rochii de mireasă purtate de femeile din familiile regale

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter