O judecătoare a decis întreruperea sarcinii de 22 săptămâni a unei femei cu probleme mintale

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 28 iunie 2019, 14:35
O judecătoare din Marea Britanie a decis să fie întreruptă sarcina unei femei cu probleme mintale, deși mama acesteia din urmă, fostă moașă, s-a opus. Mama fetei era dispusă să crească copilul împreună cu fiica ei.

Și tânăra, însărcinată în 22 de săptămâni, și-ar fi exprimat dorința de a naște copilul, relatează Fox News.

Femeia ar avea vârsta mintală a unui copil cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani și se află sub îngrijirea NHS, serviciile publice de sănătate britanice.

Tânăra, care are sub 30 de ani, manifestă schimbări de dispoziție și are problem de învățare și are nevoie de tratament medicamentos.

Judecătoarea a descris acest caz ca fiind unul „dureros” și propria sentință ca o „intruziune majoră”, însă a susținut că un avort este mai puțin traumatizant decât nașterea unui copil de care ar fi apoi nevoită să se despartă și care, cel mai probabil, ar ajunge în grija statului.

Sunt conștientă de faptul că un ordin judecătoresc care se opune voinței unei femei de a nu întrerupe sarcina constituie o intruziune majoră, însă trebuie să acţionez în interesul său superior şi nu în conformitate cu viziunea societăţii cu privire la avort”, a argumentat judecătoarea.

Mama fetei, împreună cu avocații săi și cu asistentul social care se ocupă de tânăra cu probleme psihice, se opun avortului. Deși femeia a declarat că ar putea crește copilul împreună cu fiica sa, judecătoarea a arătat că, dacă micuțul ar rămâne lângă mamă, ea ar trebui să părăsească locuința și nu are capacitatea mentală de a decide singură.

Cred că ea își dorește un copil la fel cum și-ar dori o păpușă frumoasă”, a spus judecătoarea care consideră că fata nu știe ce înseamnă de fapt un copil.

Reprezentanții NSH care o tratează pe tânără au solicitat întreruperea sarcinii, în timp ce un asistent social care se ocupă de fată s-a exprimat împotriva avortului.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a lămuri circumstanțele în care femeia a rămas însărcinată.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter