O femeie a primit daune uriașe după ce a făcut cancer de la pudra de talc

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 14 martie 2019, 13:48
Terry Leavitt a dat în judecată Johnson&Johnson, după ce s-ar fi îmbolnăvit de cancer din cauza pudrei de talc produsă de această companie. Ea a câștigat în instanță despăgubiri în valoare de 29 milioane dolari.

Potrivit The Guardian, juriul unui tribunal din California a decis ca Johnson&Johnson să îi plătească femeii daune de 29 milioane de dolari pentru că azbestul din pudra de talc a cauzat cancerul de care aceasta suferă.

Nu este pentru prima dată când compania este dată în judecată din cauza pericolelor pudrei de talc pentru bebeluși pe care o comercializează. Împotriva sa mai sunt deschise peste 13.000 de procese, multe femei acuzând că utilizarea pudrei de talc le-a cauzat cancere ovariene.

Johnson&Johnson a anunțat că va contesta decizia instanței la apel, invocând „vicii serioase și evidente de procedură”. Reprezentanții companiei susțin că avocații femeii au eșuat în a demonstra că pudra de talc conține azbest.

Respectăm procedurile legale și reiterăm faptul că verdictul juraților nu pot trage concluzii medicale sau stiințifice în legătură cu un produs”, a transmis compania.

Johnson&Johnson neagă în continuare că pudra de talc comercializată de ei ar provoca unele forme de cancer și invocă mai multe studii și teste care ar fi arătat că aceasta nu conține azbest și poate fi folosită în siguranță.

Tearry susține că a folosit în mod regulat pudra de talc Johnson’s Baby Powder și Shower to Shower, în anii ’60-’70. În anul 2017, ea a fost diagnosticată cu mezoteliom malign, o formă rară de cancer.

Ulterior, au fost deschise mai multe procese contra companiei, tot în legătură cu folosirea pudrei de talc. Majoritatea acestor procese urmează să fie judecate anul acesta.

În cazul lui Leavitt, jurații au stabilit că produsele cu talc folosite de femeie aveau „defecte din fabricație”, iar compania nu îi avertizase pe clienți în legătură cu riscurile utilizării produsului.În decembrie 2018, Reuters a publicat un raport în care arată că Johnson&Johnson știa că talcul, atât în formă solidă, cât și pudră, conține uneori cantități mici de azbest.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter