Motivul înfricoșător pentru care ar trebui să dormi cu ușa închisă la dormitor

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 02 aprilie 2019, 12:02
Un studiu recent a dezvăluit că mulți oameni aleg să doarmă cu ușa deschisă la dormitor. Este un obiceu greșit. Vezi mai jos de ce ar trebui să închizi ușa dormitorului înainte să te culci!

Aproximativ 60% dintre oameni dorm cu ușa la dormitor deschisă pe timpul nopții. Potrivit Good Housekeeping, simplul act de a închide ușa poate însemna diferența dintre viață și moarte în cazul unui incendiu.

Pe lângă împiedicarea infiltrării de fum toxic în cameră, ușa închisă limitează și răspândirea flăcărilor.

De asemenea, dacă închizi ușa la dormitor noaptea, ai mai mult timp să reacționezi în momentul în care pornește alarma de incendiu. Și fiecare secundă contează deoarece din cauza plasticului conținut de mobila modernă fumul este mult mai toxic și se răspândește mult mai rapid decât înainte.

Timpul avut la dispoziție pentru a părăsi o casă în flăcări a scăzut de la 17 minute la trei minute în ultimele decenii.

În septembrie 2018, Agenția de Protecție împotriva Incendiilor a ajuns la concluzia că există o probabilitate mult mai mare de a deceda din cauza unui incendiu astăzi decât în 1980.

Din păcate, majoritatea oamenilor dorm cu ușa deschisă deoarece au impresia că sunt mai în siguranță.

Ca profesioniști încurajăm aomenii să își ia câteva precauții și să aibă un plan de evacuare, dar închisul ușii pe timpul nopții este o rutină simplă și rapidă pe care oricine o poate adopta”, au afirmat cercetătorii.

Este un comportament simplu care poate ajuta la salvarea vieții tale și a celor dragi”, au ami spus aceștia.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter