Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția ATI

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 01 octombrie 2021, 15:01

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață la spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. A fost activat planul roșu de intervenție, iar pacienții sunt evacuați.

UPDATE: Prim procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, Teliceanu Viorel Gabriel, a declarat că sunt, de fapt, 7 decese, iar ministrul de Interne, Lucian Bode, a confirmat numărul victimelor.

5 au murit în spital și doi după ce au fost transferați la celelalte spitale. (…) Cu siguranță vor lămuri la fața locului de ce au comunicat greșit, a precizat acesta.

Declarația preșdintelui Klaus Iohannis după incendiul de

la Constanța

Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Este o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat și pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de COVID-19. (…)

Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii. Este o zi neagră, de doliu, pentru națiunea română, a declarat președintele României. Acesta le-a transmis condoleanțe familiilor victimelor.

Ce s-a întâmplat la spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

9 persoane și-ar fi pierdut viața în urma incendiului. 7 dintre acestea s-ar fi aflat la secția ATI. Medicii încearcă să resusciteze un alt pacient.

În urma controlului făcut la secțiile ATI în 2020 după incendiul din Piatra Neamț s-ar fi constatat nereguli și la spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Potrivit raportului, instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor nu funcționau.

Se pare că incendiu, care se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum, a izbucnit la primul etaj al clădirii, acolo unde se află secția de Terapie Intensivă a spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. La fața locului, au fost trimise mai multe echipaje SAJ și SMURD.

Pompierii de la ISU Constanța evacuează pacienții de la secțiile UPU și ATI, ce vor fi transportați la alte unități medicale. Intervenția este dificilă pentru că în ATI sunt pacienți în stare gravă, care nu se pot deplasa singuri.

Pompierii încearcă să scoată pacienții cât mai repede, chiar și pe geam, deoarece în secție sunt instalații de oxigen.

A fost activată o celulă de criză la MAI pentru a coordona intervenția și a se asigura că sunt evacuați pacienții și că sunt locuri pentru ei în alte spitale.

Se pare că în spital erau internate 118 persoane.

Spitalul Municipal este în subordinea primăriei Constanța ceea ce presupune evacuarea UPU și a transferului pacienților de acolo. Am avut o discuție cu comandantul ISU Constanța. Nu sunt victime și nu sunt răniți, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța pentru Digi24.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter