Operația estetică, devenită mai populară decât cea de mărire a sânilor

De Ovidiu Cojocaru, pe

Liposucția a depășit mărirea sânilor , fiind cea mai populară formă de operație estetică din lume, potrivit datelor recent publicate de Societatea Internațională de Chirurgie Plastică Estetică (ISAPS).

Procedura de conturare, care folosește aspirația pentru a îndepărta excesul de grăsime, a reprezentat 14,8% din operațiile estetice efectuate la nivel mondial, în timp ce cifra echivalentă pentru mărirea sânilor a scăzut la puțin peste 13%.

Liposucția, operația estetică cea mai populară din lume

Tendințele în schimbare fac parte dintr-o creștere globală a medicinei estetice, care a înregistrat peste 30 de milioane de proceduri chirurgicale și nechirurgicale efectuate în 2021, un salt de 19,3% față de anul precedent, scrie CNN

Datele, publicate marți ca parte a ultimului sondaj anual ISAPS, sugerează că industria chirurgiei estetice nu doar și-a revenit după doi ani consecutivi de declin legat de Covid, ci a crescut cu mult peste nivelurile pre-pandemie.

Citește și: Dietele de slăbit pe termen lung nu sunt eficiente

Numărul total de proceduri chirurgicale a crescut cu peste 33% între 2017 și 2021, în timp ce procedurile non-chirurgicale (dintre care cea mai populară este toxina botulină sau Botox) a crescut cu peste 54% în aceeași perioadă.

Operațiile de mărire a sânilor, în creștere

Numărul de operații pentru mărirea sânilor a crescut, de asemenea, cu 0,5%, în aceiași patru ani. Dar realizatorul raportului, dr. Gianluca Campiglio, a subliniat un declin relativ în comparație cu alte proceduri. El a legat această tendință de îngrijorarea pacientelor cu privire la BIA-ALCL, o formă de limfom non-Hodgkin – un cancer al sistemului imunitar – atribuit implanturilor .

Citește și: Studiu: Dieta mediteraneană ar putea contribui la creșterea fertilității în mod natural

Campiglio, care este chirurg plastician în Italia, a subliniat, de asemenea, o creștere bruscă a numărului de pacienți care doresc să-și scoată implanturile mamare, o procedură care a crescut cu aproape 50% la nivel global în ultimii patru ani.

„Scăderea intervențiilor de mărire a sânilor și creșterea asociată a renunțării la implanturi… reflectă experiența noastră după publicarea rapoartelor privind BIA-ALCL în anul precedent”, a spus el într-un comunicat de presă.

Unde se fac cele mai multe operații estetice

Ca și în anii precedenți, s-a constatat că SUA au cei mai mulți chirurgi estetici din lume. Cei aproximativ 7.000 de chirurgi ai țării în domeniu au reprezentat aproape un sfert din procedurile efectuate la nivel mondial, Brazilia și Japonia terminând pe locul doi și trei la 8,9% și, respectiv, 5,7% distanță.

Citește și: Banda de alergat vs sedentarism – cum să fii activă fără să ieşi din casă

Turcia, Columbia, Mexic și Thailanda au fost între timp identificate drept cele mai populare destinații pentru pacienții care călătoresc în străinătate pentru astfel de operații.

ISAPS, care reprezintă peste 5.600 de medici din 117 țări, și-a bazat ultimele rezultate ale sondajului pe datele colectate de la peste 1.000 de chirurgi esteticieni.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter