Carmen și Klaus Iohannis, reclamați la Poliţie că nu au purtat mască de protecție pe stradă

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 09 noiembrie 2021, 17:50

Un bărbat din Sibiu a făcut o sesizare la Ministerul Afacerilor Interne, în care a cerut sancționarea conform legii a președintelui Klaus Iohannis și a soției lui, care nu au purtat mască pe stradă, deși era obligatoriu.

Carmen și Klaus Iohannis au participat în data de 10 octombrie la redeschiderea Catedralei Evanghelice „Sfânta Maria” din Sibiu, după o perioadă de renovări. Președintele României și soția lui au fost surprinși pe stradă și în curtea catedralei fără mască de protecție, deși era obligatorie la acea dată, dat fiind că rata de incidență în Sibiu era de 8,5 la mia de locuitori.

Citește și: Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul decesului lui Petrică Mîțu Stoian

Cum a slăbit actorul Bogdan Talașman, din „Adela”, 50 kg în șapte luni

Fiica cea mică a lui Mihai Petre a împlinit 3 ani. Cât de frumoasă este Ariana

Ce probleme de sănătate avea Petrică Mîțu Stoian

Carmen și Klaus Iohannis, reclamați la Poliţie că nu au purtat mască de protecție pe stradă

Un sibian dornic ca legea să fie aplicată tuturor, indiferent de statut, a depus o plângere la Ministerul Afacerilor Interne, prin care cerea sancționarea președintelui și a consoartei sale.

Conform Constituţiei României, toţi cetăţenii trebuie să fie egali în faţa legii. Ştiam de cazul doamnei Turcan (sancţionată pentru că nu a purtat mască în aer liber, când acest lucru era obligatoriu – n.r), am văzut ce repede Poliţia Sibiu s-a autosesizat şi, dacă am văzut că se întârzie cu sancţiunea preşedintelui într-un caz similar, am reacţionat. Am trimis sesizarea întâi la MAI care a direcţionat-o către Poliţia Bucureşti şi de acolo a ajuns la Sibiu, a declarat sibianul, potrivit news.ro.

Acesta a dezvăluit că în plângerea făcută a invocat Constituția și a cerut ca legea să aplicată fără discriminări ”pentru ca şi populaţia să vadă că nu contează ce funcţie ai, legea trebuie şi sper să fie aceeaşi pentru toţi”, după spusele bărbatului.

Sibianul a recunoscut faptul că nu a fost de față la ceremonia de redeschidere a Catedralei Evanghelice din Sibiu, dar a văzut înregistrările video.

Nu poţi să ameninţi populaţia. De doi ani de zile suntem ameninţaţi  – staţi în casă că vom avea morţi, staţi în casă că e pandemie (…) este o bătaie de joc la adresa populaţiei, care la cea mai mică încălcare a legii este sancţionată, a mai spus bărbatul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter