Cum a fost păcălit un bătrân din România să trimită 700.000 de lei către o fundație inexistentă

De Unica.ro, pe

Un octogenar a fost păcălită să vireze 700.000 de lei către o fundație care nu exista de către un piteștean în vârstă de 53 de ani, care a folosit banii în scop personal.

Piteșteanul din spatele operațiunii de înșelătorie a fost reținut de polițiști. Un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș arată că bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, după cum relatează Digi24.

Înșelătoria ar dura de câțiva ani, conform unui comunicat transmis joi de IPJ Argeș:

„În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, în repetate rânduri, începând cu anul 2017 şi până în anul 2020, cel în cauză ar fi indus în eroare şi ar fi determinat un bărbat de 82 de ani, folosind calitatea mincinoasă de preşedinte al unei fundaţii şi înscrisuri sub semnătură privată falsificate drept contracte de prestări servicii de investiţii financiare, să vireze într-un cont bancar, indicat ca fiind al fundaţiei, suma totală de peste 700.000 de lei, sub reprezentarea faptului că se angajează să administreze fondurile deponentului cum consideră de cuviinţă, în schimbul unor remuneraţii trimestriale şi că va garanta asupra lor cu patrimoniul presupusei fundaţii precum şi cu patrimoniul personal”.

Citește și: Raluca Bădulescu și-a făcut o nouă intervenție estetică. Cum arată vedeta acum

Citește și: O femeie crede că este căsătorită cu fantoma lui Michael Jackson

Citește și: Mira, mușcată de câinele lui Dorian Popa. „Mă doare foarte tare”

Piteșteanul care l-a păcălit pe bătrân ar fi folosit sumele de bani în scop personal, după cum arată Agerpres. O percheziție la domiciliu efectuată de polițiști în locuința suspectului a dezvăluit mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, precum și suma de 10.000 de lei, care au fost ridicate. Bărbatul a fost reținut timp de 24 de ore pe baza unei ordonanțe și urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter