Andrea Filip, terapeut spiritual, practici zilnice împotriva stresului generat de pandemie

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 30 martie 2021, 11:40

La mai bine de un an de la începutul pandemiei de COVID-19, românii se află în fața unor noi serii de restricții impuse pentru ca numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 să scadă.

Andrea Filip, master trainer și terapeut spiritual, certificat național și internațional, recomandă o serie de practici care să ajute oamenii să își găsească răbdarea să respecte în continuare regulile de prevenție și de siguranță.

Citeşte şi: Top 10 ingrediente esențiale pentru o femeie fericită, în opinia terapeutului spiritual Andrea Filip

Printre practicile zilnice de apărare în fața stresului și a necunoscutului, generate de pandemie, Andrea Filip, specializată în ThetaHealing, cu o expertiză de peste 20 de ani în educația spirituală și antreprenorială, propune următoarele soluții:

  • ”Să dezvoltăm noi deprinderi sau să găsim domenii în care să ne transformăm frustrarea în energie creativă și să o punem la lucru – abordare numită sublimare
  • Să aplicăm tehnici de eliberare emoțională, meditație, mindfulness, yoga, tai-chi ș.a.
  • Să reducem negativitatea și timpul petrecut cu oameni sau în activități care ne coboară vibrația este cel mai bun remediu pe termen scurt
  • Să cautăm cărți, emisiuni, cursuri, oameni de la care putem învăța, care ne încurajează, ne încarcă bateriile.
  • Să rămânem informați, dar e esențial să nu fim ”inundați” de ceea ce aflăm.
  • Să verificăm sursa, validitatea oricărei informații care ne stârnește stres, panică și ne diminuează elanul productiv și constructiv și apoi să căutăm acele persoane și resurse care ne pot scoate, rapid, de pe panta negativității și să ne redea speranța și bucuria de viață.

Citeşte şi: Cum renunți la dependențe cu „Formula celor 10 pași” creată de Andrea Filip

Certuri urâte în familie, retragere apatică și depresivă din viață, o îmbolnăvire, divorțuri, demisii, reacții nenaturale la momentul și timpul nepotrivit sunt parte din manifestările oamenilor în fața fricii.

„Mintea umană își dorește schimbări, însă vrea ca acestea să fie pozitive, controlabile și să îi confere mai multă siguranță. Vremurile acestea însă aduc exact contrariul, iar structurile noastre psihice intră în panică. Frica de necunoscut, frica de moarte și frica de a nu putea oferi siguranță celor dragi s-a activat și continuă să crească în mințile oamenilor. Dintre acestea cred că necunoscutul este cel mai obositor și ne ține în alertă cel mai mult. Chiar și cele mai groaznice experiențe sunt procesate mai ușor dacă știi cât durează și ce urmează. Perioada aceasta cere un fel nou de a fi, o flexibilizare mentală și disponibilitate de învățare și adaptare, cărora cei mai mulți încă îi rezistă”, consideră terapeutul spiritual Andrea Filip.

Citește gratuit ediția de aprilie a revistei Unica. O găsești AICI

Cercetările clinice au dovedit că meditația are cel mai bun și de durată efect pentru liniștire, creșterea rezilienței, a capacității de concentrare și care contribuie semnificativ la îmbunătățirea sistemului imunitar, după cum semnalează Andrea Filip.

„Practica meditației nu cere neapărat timp și retragere pentru a o face. Există tipuri de meditații care pot fi făcute oricând conduci, mănânci, te plimbi, în timpul unei sedințe. De exemplu o formă de meditație este să trimiți gânduri bune în trafic celorlalți șoferi, alta este binecuvântarea mâncării, observarea respirație, relaxarea intențională a corpului și multe altele. Toate acestea ajută ca o aspirină la “luarea durerii” fie că e vorba despre o suferință fizică sau psihică. Dar există desigur și meditații mai profunde, care pot schimba structura gândirii și a emoțiilor dominante ale unei persoane, cum este tehnica ThetaHealing”, adaugă terapeutul.

Foto – PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter