Mesajul preotului Necula despre perioada post-COVID: „Am uitat că oamenii au nevoie de sprijin, de comunicare”

De Unica.ro, pe

Preotul sibian Constantin Necula a vorbit despre greutățile cu care se va confrunta omenirea după ce se va termina pandemia COVID-19.

El avertizează că urmează o „mare bătălie”, citat de Agerpres. Preotul a vorbit în cadrul Conferinței Internaționale „Psihiatrie și Psihologie Medico-Legală”, care se desfășoară la Sibiu, între 10 și 11 decembrie, într-un format hibrid.

Preotul Constantin Necula are 51 de ani și este unul dintre cei mai populari preoți ortodocși din România. „Îi mulţumesc de prezentare, că altfel iar o să se întrebe cineva, ce caută un popă, domne, la un congres de psihiatrie”, și-a început el discursul. „Aş zice că mai bine să râdă la noi, decât la dumneavoastră sau mai bine să se bucure cu noi, decât cu medicii legişti. (…) Din acest motiv, astăzi sunt aici şi ca să exprim sprijinul nostru în marea bătălie care va urma în perioada post-COVID”.

„Atenţi la măşti, la pastile, la supozitoare, la căşti, la ATI-uri, am uitat că oamenii au nevoie de sprijin, de comunicare, de galerie, de mână întinsă, de căldura omenească şi deja rezultatele le-aţi văzut”, a explicat preotul, după cum arată Libertatea.

Citește și: Avertismentul medicului Octavian Jurma: „Vom împrăștia virusul în timpul vacanței, îl vom aduce în școli și de acolo se va răspândi foarte rapid”

Citește și: De ce testele COVID-19 de salivă ies uneori fals-pozitive – explicația expertului

Citește și: Ce spune Alexandru Rafila despre impunerea vaccinării obligatorii în România

Citește și: Ce spune ONU despre vaccinarea obligatorie: „Vaccinarea forţată nu este acceptabilă niciodată”

Părintele Constantin Necula a amintit de sondajul din SUA, care arată că primarii orașelor din State sunt îngrijorați de consecințele pe care le are pandemia asupra sănătății mintale pe termen lung mai mult decât problemele care apar pe primele pagini ale ziarelor.

„E drept că politicienii noştri nu cred în mesajul psihiatrilor, ci al altor primari din alte ţări”, a mai zis el. „Aţi văzut ce furori a făcut articolul primarilor, mai mari decât apelul psihiatrilor, că ţara e în derivă. Vă rog să ţineţi aproape unii de ceilalţi”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter