Sondaj: 52% dintre americani vor ca vizele pentru români să fie dedicate

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 31 martie 2022, 18:57

Majoritatea cetățenilor americani susțin eliminarea vizelor pentru cetățenii români, potrivit unui sondaj realizat de The Bullfinch Group în parteneriat cu INSCOP Research.

Aproape 53% dintre americani susțin ca România să fie inclusă în programul Visa Waiver. Acest program ține de Departamentul pentru Securitate Internă din Statele Unite ale Americii și permite cetățenilor din 40 de țări să călătorească în Statele Unite ale Americii, în scop de turism sau de afaceri, pentru o perioadă de 90 de zile, fără a fi nevoie de viză.

Când americanii au fost întrebați dacă susțin includerea României în programul Visa Waiver, lucru care ar implica eliminarea vizelor pentru cetățenii români, majoritatea (adică 53%) au susținut această idee. Ulterior, cercetătorii din spatele sondajului au analizat și preferințele politice ale celor care au votat.

Astfel, 57% dintre votanții Partidului Democrat susțin includerea României în programul Visa Waiver, 15% se opun, iar 28% nu sunt hotărâți. Totodată, 50% dintre votanții Partidului Republican susțin eliminarea vizelor pentru cetățenii români, 29% se opun, iar 21% sunt nehotărâți.

Citește și: Ucigașul care a inspirat personajul Hannibal Lecter: „Aș ucide din nou, dacă aș fi eliberat”

Citește și: Statistici îngrijorătoare: peste 12.000 copii abuzați anul trecut. „Copiii care au trecut prin situații de abuz se află în risc crescut de sindrom post-traumatic”

Citește și: Dialog incredibil între un soldat rus care a jefuit o casă din Ucraina și soția lui: „Am furat niște produse cosmetice pentru tine de aici. Adidașii sunt de damă, sunt de firmă”

Citește și: Reacția rușilor la dispariția Instagram din Rusia: „Am creat Grustnogram pentru a ne întrista împreună și pentru a ne sprijini reciproc”

„Datele arată foarte clar că ponderea populaţiei SUA, a votanţilor înregistraţi, a votanţilor din toate spectrele politice (democraţi, republicani sau independenţi) care susţin eliminarea vizelor pentru cetăţenii români este mai mult decât dublă comparativ cu ponderea celor care se opun eliminării vizelor”, a explicat Remus Ştefureac, preşedinte STRATEGIC Thinking Group/Grupul de Gândire Strategică, după cum relatează Adevărul. „Acest lucru poate contribui suplimentar la eforturile de convingere a membrilor Congresului SUA şi ai administraţiei americane de a include România, unul dintre cei mai serioşi aliaţi ai Americii, în programul Visa Waiver”. 

Mai mult, sociologul Brett Loyd, președinte și CEO The Bullfinch Group, a spus: „Datele noastre arată clar că americanii au o opinie foarte bună despre ţările aliate care susţin politicile SUA în întreaga lume şi că americanii nu percep România ca pe o sursă de imigraţie ilegală. De aceea, majoritatea americanilor susţin includerea României în Programul Visa Waiver; procentul celor care se opun este semnificativ mai mic. De asemenea, este foarte relevant că nu există absolut nicio categorie de populaţie pe care am testat-o în SUA în care procentul celor care se opun eliminării vizelor pentru cetăţenii români să fie mai mare decât procentul celor care susţin elimnarea vizelor”.

Datele sondajului au fost culese între 19 și 23 februarie 2022, prin intermediul interviurilor telefonice. Volumul eșantionului a fost de 1044 de votanți, iar eroarea maximă admisă a fost de aproximativ 3%.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter