Actorul Cornel Nicoară s-a stins din viață la 83 de ani

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 21 octombrie 2021, 14:42

Cornel Nicoară, actor și fost director al Teatrului Tineretului din Neamț, a încetat di viață la vârsta de 83 de ani. Actorul a fost găsit decedat în locuința sa, joi dimineața, de un echipaj de pompieri care fuseseră chemați de vecini să stingă un incendiu izbucnit în casă. Autoritățile spun că incendiul nu a fost cauza decesului.

“Precizăm faptul că persoana nu a decedat din cauza incendiului, aceasta fiind declarată decedată în cursul acestei dimineți, de către un echipaj SAJ.” – au transmis pompierii, potrivit presei locale.

Vestea decesului a fost făcută de familia sa, prin postarea unui mesaj pe rețelele de socializare.

“În această dimineață, soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă, Cornel Nicoară. În acest univers al tristeţii ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea.

Dacă ar trebui să descriem în cuvinte viață să și cum a influențat oamenii din jurul domniei sale epopeea ar fi metodă potrivită dar în aceste momente până a devenit foarte grea și doar gândurile marelui Adrian Păunescu pot contura durerea din sufletele noastre :

” Murim săraci, murim umili,

Din moftul unor imbecili

Și este vai și-amar de noi.

Nu mai există nici valori,

Nu se mai nasc nemuritori,

Există bani și-atâta tot,

Să fim maimuțe-n carnaval,

Maimuța n-are ideal,

Maimuța are numai bot.

Sunt puse țările la zid,

Democrația e un vid,

Citeşte şi: Actorul Willie Garson, din „Sex and the city”, a murit la 57 de ani

„Sub echilibrul pururi frînt,

Se-aruncă-n lume maladii,

Popoarele spre-a se rări,

Că-s prea mulți oameni pe pămînt.”

 Dumnezeu să îl așeze în loc luminat și să vegheze și să ne îndrume în continuare de acolo sus dintre stele. Odihnească-se în pace!” – este mesajul apărut pe pagina de Facebook a artistului.

Cornel Nicoară s-a născut la Câmpia Turzii, în județul Cluj, pe 20 octombrie 1938. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (I. A. T. C.) în anul 1965. Actorul a interpretat o mulțime de personaje memorabile printer care amintim Ştefan cel Mare din “Apus de Soare”; “Wangel” din Femeia mării, de Henrik Ibsen; “Nero” în Britanicus al lui Jean Racine; “Moşul” din Matca lui Marin Sorescu; “Falstaff” din Nevestele vesele din Windsor, de Sheakespeare; “Jupiter” din Muştele, de Jean Paul Sartre; “Noe” în Arca bunei spreanţe a lui I. D. Sîrbu; “Caţavencu” în O scrisoare pierdută, de Caragiale; “Lear” în Regele Lear, de William Shakespeare; “Radu Buzescu” din Buzduganul cu trei peceţi; “Dragomir” din  Pintea; “Rudi” din Fiul munţilor; “Martin” din Poliţa în alb sau “Craiul” din Dumbrava minunată.

Cornel Nicoară a deținut funcția de director al Teatrului Tineretului între martie 1986 – ianuarie 1989 şi între septembrie 2001 – mai 2006. Între anii 1976-1986 a fost director-adjunct.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter