DESERT: Prăjitură cu smochine, curmale şi kiwi pentru menopauză

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 13 aprilie 2021, 14:01

Menopauza este o perioadă destul de neplăcută pentru multe femei şi cel mai mare risc este acela al dezvoltării osteoporozei. Există o serie de alimente bogate în calciu care pot preveni complicaţiile osoase de după instalarea menopauzei. Încercaţi o prăjitură care să vă îndulcească sufletul şi să vă consolideze oasele, cu smochine, curmale şi kiwi.
Calciul este necesar pentru buna creştere şi rezistenţă a dinţilor şi oaselor, sistemului nervos, contracţiilor musculare, secreţiei de hormoni şi sintetizării enzimelor esenţiale.

Lipsa de calciu se manifestă sub forma unor amorţeli în degete, crampe musculare, convulsii, letargie, pierderea poftei de mâncare şi chiar aritmii ale inimii.
Încearcă şi prăjitura anti-rid cu grepfrut şi mac. Vezi reţeta care te întinereşte.
Unele fructe conţin destul de mult calciu, fapt cunoscut de puţini oameni, care cred că acesta se găseşte numai în produse lactate.
Calciu mult găsiţi în: smochine (13 mg / bucată), rubarbă (348 mg/ceaşcă rubarbă gătită), curmale (15,4 mg / bucată), caise deshidratate (71 mg/ ceaşcă), portocale şi mandarine (60 mg/bucată), kiwi (26 mg /bucată).
Iată o reţetă de prăjitură cu smochine, curmale şi kiwi pentru menopauză, numai bună de degustat alături de prietene, la o ceaşcă de lapte cald sau cafea.

Daca iubesti smochinele, tine minte cum faci dulceata de smochine!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter