Învaţă să devii un model pentru colegii de la birou!

De Unica.ro, pe

Ca să fii un model de urmat la birou de colegi, nu trebuie să ai un succes de neatins, o funcţie de conducere sau un salariu foarte mare. Calităţile care te fac exemplu sunt altele.

Arată-ţi limitele!

Demonstrează cât de inteligentă eşti şi ce cunoştinţe ai, însă nu „scoate din burtă” calităţi pe care nu le ai. Nu te lăuda că ai anumite aptitudini, dacă în realitate ştii doar câteva lucruri. Terenul de la job este unul minat şi cineva la un moment dat s-ar putea să te testeze şi dacă vei da greş, este posibil să-ţi pierzi valoarea în faţa colegilor.

Fii hotărâtă în ceea ce spui!

Atunci când afirmi ceva, fă-o de aşa natură încât să-ţi arăţi fermitatea, acest lucru îţi va influenţa în mod pozitiv imaginea pe care o ai în ochii colegilor. O afirmaţie făcută  cu fermitate poate fi un indiciu despre personalitatea ta şi despre modul în care ai putea gestiona o sarcină sau o situaţie de criză la locul de muncă.

Învaţă să asculţi!

Să ştii să-ţi asculţi interlocutorul este una dintre cele mai bune şi apreciate calităţi în mediul organizaţional. Dacă vei completa această trăsătură cu empatia, ai mari şanse să fii privită ca o zână bună printre colegi. Ascultă-ţi colegii cu mare atenţie şi demonstrează-le faptul că înţelegi ce-ţi spun parafrazându-i atunci când le pui întrebări. Asta îţi va aduce aprecierea din partea lor.

Fii optimistă!

După cum ştim prea bine, negativismul nu este prea plăcut şi agreat de nimeni. Învaţă să emani optimism pe căi verbale şi non-verbale şi asta îi va face pe oemnii să fie atraşi de tine ca de un magnet. Fii zâmbitoare cu cei din jur şi primeşte criticile cu pozitivitate, răspunde frumos, nu te încrunta şi ia partea bună a lucrurilor, feedback-ul oferit.

Împarte cu cei din jur!

Spune-le colegilor, multe lucruri despre tine, cine a avut rolul de model în viata ta, ce mentori ai avut, ce cărţi ai citit şi ce motto-uri ai după care te-ai ghidat în general. Nu te purta ca şi cum succesul tău este de neatins. Dacă vrei să fii un model pentru alţii, dă-le de înţeles că succesul tău este rezultatul muncii şi ambiţiei tale şi deci poate fi şi al lor dacă vor.

Conştientizează statutul pe care îl ai!

Conştientizează faptul că tu în sine eşti un model pentru cei din jur şi fă de aşa natură încât să-ţi menţii un anumit statut profesional şi personal. Nu-ţi dezamăgi „admiratorii” făcând lucrui care te vor face să decazi în ochii lor. Contează mult atitudinea pe care o ai faţă de persoanele din jurul, dar şi respectul faţă de sine.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter