Cum să economisești bani fără să renunți la distracție

Vara mereu se găsesc motive în plus pentru a mai cheltui niște bani: brusc te trezești că vrei la sală, că vrei să ieși mai des în oraș și că vezi reduceri peste tot. Totuși, este bine să te temperezi, pentru a nu te trezi că ai dat banii pe nimicuri în loc să îi investești în lucruri mai utile.

Dacă nu vrei să ratezi plăcerile și dorințele impulsive, există și niște portițe de scăpare. În felul acesta, nu ratezi distracția, și reușești totodată să pui ceva bani deoparte.

Mergi la concerte gratuite

Vara este sezonul festivalurilor, dar la câte poți merge până să îți dai seama că ai rămas fără bani de mâncare? Desigur, biletele sunt luate din timp, dar încă trebuie să plătești cazarea, mâncarea și eventualele mici distracții și suveniruri de la fața locului. În loc să faci prezența la toate festivalurile în vogă, poți încerca să vezi cum este atmosfera și la concertele gratuite care se organizează. Cele mai multe din ele le poți găsi chiar pe Facebook, la rubrica de evenimente.

Înlocuiește sala de fitness cu natura

Este bine să mergi la sală, dar dacă asta îți consumă mai mult din buget decât ți-ai putea permite, există un plan B. Mai exact, caută să te antrenezi în natură. Mergi în parc și încearcă să alergi, dacă ai nevoie de un antrenament cardio. Dacă vrei să îți lucrezi mai mult mușchii, poți profita de echipamentele fitness care sunt amenajate în mai multe parcuri. Iar dacă niciuna din variante nu îți sună bine, poți oricând să îți iei o aplicație de fitness (cum ar fi Zombies sau Run!), care să te ajute să te antrenezi din comfortul casei tale.

Fă-ți propriul tău Happy Hour

Dacă ar fi să prinzi fiecare Happy Hour din barul preferat, ai rămâne falită curând. Desigur, ofertele sunt irezistibile, dar știi ce este și mai irezistibil? Să faci propriul tău Happy Hour, la tine acasă. Tot ce trebuie să faci este să îți chemi prietenele, să puneți mână de la mână să luați ingredientele pentru cocktail-urile favorite și să vă relaxați. La final, toată treaba asta vă va ajunge pe toate mult mai ieftin.

Nu face shopping la final de sezon

Dacă mergi în mall-uri la final de sezon, nu mai ai nicio speranță. Ofertele vor sări pe tine din toate direcțiile și vor fi atât de ademenitoare, încât cu greu le vei putea refuza. Dar gândește-te bine dacă chiar ai nevoie să îți cumperi niște haine pe care le vei mai purta doar vreo câteva săptămâni, până se răcește vremea. E bine să stai departe atât de magazinele fizice, cât și de cele online – eventual, poți să dezactivezi temporar newsletter-ele pe care le primești de la magazinele tale preferate, pentru a elimina orice tentație.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter