Şocant: Cele mai bizare mumii descoperite vreodată

De Diana Zagrean, pe

Mumiile sunt rămăşiţe misterioase ale unor civilizaţii pierdute, o fereastră prin care noi putem să vedem cum trăiau, cu ce se îmbrăcau, în ce credeau şi ce mâncau oamenii de acum câteva mii de ani. Iată care sunt cele mai bizare mumii descoperite vreodată. Nu-i aşa că sunt de speriat?

Prinţesa Ukok (Siberia)

Mumia găsită în Munţii Altai, din Siberia a fost numită, iniţial „Fecioara Gheţii Siberiene”şi este faimoasă în lumea întreagă pentru tatuajul ei extraordinar.
În vârstă de 20 şi ceva de ani, dar cu o vechime de 2.500 de ani, prinţesa se pare că era şaman pe vremea când trăia, adică o vrăjitoare-preot foarte puternică şi respectată.
Şocant: Cele mai bizare mumii descoperite vreodată
Localnicii din Munţii Altai sunt foarte nemulţumiţi că prinţesa a fost mutată din mormântul ei sfânt, punând pe seama evenimentului mai multe catastrofe naturale din ultima vreme.
Adusă din nou în zona unde a fost îngropată, prinţesa şi blestemul ei au afectat echipa de cercetători, care s-au îmbolnăvit şi aproape s-au prăbuşit cu elicopterul. Crezi că mumia prinţesei e magică?
Citeşte şi Scârbos: Top mumii ciudate care au speriat cercetătorii

Bebeluşul Quilakitsog (Groenlanda)

Această mumie a unui copil mic din Groenlanda are o poveste stranie şi tristă. Se pare că micuţul a fost îngropat de viu alături de mama lui şi alte câteva femei, care s-au adăpostit într-o peşteră în timpul unui posibil atac al triburilor rivale.

Găsit alături de mai multe mumii: trei femei chiar sub el, un alt băiat, mai mare şi alte trei femei în altă cameră a peşterii, copilul se pare că ar fi suferit de sindromul Down şi că a fost aşezat deasupra corpului mamei lui, după obiceiul eschimos.
Corpurile mumiilor au fost datate ca provenind din anul 1460 şi starea extraordinară de conservare se datorează frigului extrem şi al curenţilor de aer din peştera unde şi-au găsit sfârşitul.
Citeşte mai departe şi vezi ce alte mumii ciudate şi înfricoşătoare au fost descoperite în lume, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter