Rochia iconică purtată de Prințesa Diana a fost scoasă la licitație. S-a vândut cu o sumă record

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 31 ianuarie 2023, 15:21

Rochia inocină purtată de Prințesa Diana a fost scoasă la licitație. Această piesă vestimentară a fost vândută cu o sumă record.

Rochia purpurie a Prințesei Inimilor a fost vândută la licitație, săptămâna trecută, pentru o sumă fabuloasă.

Rochia iconică a Prințesei Diana, vândută la licitație

Această rochie este una dintre cele mai faimoase piese vestimentare purtate de fosta soție a regelui Charles. Iar acum, a fost vândută pentru o sumă imensă.

Rochia purpurie, creată de Victor Edelstein în 1989, a fost purtată de Diana de câteva ori pe parcursul anilor 1990. Acum, piesa vestimentară a fost vândută la Sothesby, în New York, cu 604.800 dolari – de patru ori mai mult decât s-a estimat.

Rochia de catifea, fără mâneci și cu decolteu în formă de inimă, are o fustă în formă de lalea și nasturi delicați cu diamante și perle aurii la spate, notează People.

Această rochie face parte dintr-o colecție pe care regretata prințesă a scos-o la licitație în anul 1977. Atunci, Diana a reușit să strângă, din vânzarea a cinci rochii, suma de 3.25 milioane dolari pe care i-a donat organizațiilor ei favorite de caritate.

În acel moment, rochia purpurie a fost vândută pentru 24.150 dolari.

„Prințesa Diana a fost mult timp renumită și celebrată pentru simțul ei stilistic atemporal, iar această rochie elegantă și sofisticată de bal, creată de Victor Edelstein, întruchipează eleganța fără effort a Prințesei”, a afirmat Cynthia Houlton, de la casa de licitații Sotheby.

„Vânzarea de astăzi este o amintire a moștenirii nemuritoare a Prințesei Diana care continuă să inspire oamenii din întreaga lume”, a completat Houlton.

Citește și: Kim Kardashian a cumpărat un colier cu o cruce uriașă, purtat de Prințesa Diana. Povestea bijuteriei de 200.000 de dolari

Citește și: Parfumurile preferate ale celor mai mari vedete. Ce foloseau Marilyn Monroe sau Prințesa Diana

Citește și: Un băiat susține că este Prințesa Diana reîncarnată: „Într-o zi sirenele au venit, iar eu nu am mai fost prințesă”

Citește și: Prințesa Diana, fotografiată în cele mai neadecvate ipostaze

Rochia purpurie, aleasă de Diana în momente cheie ale vieții ei

Această rochie purpurie a fost purtată de regretata prințesă în unele dintre cele mai importante momente din viața sa.

Diana a purtat rochia pentru un portret regal realizat de Lord Snowdon în anul 1991, ce a fost folosit mai târziu ca inspirație pentru portretul lui Hardinge Anderson, ce stă acum atârnat pe peretele spitalului Royal Marsden.

În 1997, Prințesa Diana a ales această rochie pentru o ședință foto realizată de Mario Testino. Intitulată „Diana Reborn”, numărul din iulie al revistei includea o conversație sinceră cu Diana și câțiva din cei mai apropiați prieteni ai ei despre decizia de a scoate la licitație rochiile pentru caritate.

„Nimic nu îmi oferă mai mare plăcere acum decât să îi pot ajuta și iubi pe cei mai vulnerabili din societatea noastră”, spunea Prințesa Diana în cadrul interviului.

Acestea au fost și ultimele fotografii oficiale ale Prințesei de Wales îaninte de decesul ei, în august 1997.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu rochia Prințesei Diana

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter