Producătorii serialului Netflix „The Crown” crează noi controverse. Scenele cu decesul Prințesei Diana „vor supăra Familia Regală”

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 20 martie 2023, 16:14

Serialul Netflix „The Crown” stârnește noi controverse, după ce au ieșit la iveală imagini în care apare o replică a mașinii în care a murit Prințesa Diana.

Diana și iubitul ei, Dodi Fayed, au decedat pe 31 august 1997, după ce mașina în care se aflau a făcut accident în tunelul Pont de l’Alma din Paris.

Serialul Netflix „The Crown” stârnește noi controverse

Imagini obținute de Daily Mail arată o refacere a epavei unui Mercedes, cu roata din față dărâmată, capota zdrobită și tabloul de bord atârnând de parbrizul spart.

Vehiculul ar fi fost transportat în secret la Paris, mașina fiind dusă acolo anul trecut, pentru filmări.

În luna octombrie, echipele Netflix din capitala Franței au fost văzute reconstituind ultima călătorie a Dianei. Alte scene filmate în decembrie îi înfățișează pe anchetatorii care examinează epava.

Citește și: Cerințele Prințului William, ignorate de producătorii „The Crown”. Scena care îl va înfuria pe Prințul de Wales

În timp ce Netflix insista la acea vreme: „Momentul exact al impactului accidentului nu va fi redat”, o sursă a declarat pentru Daily Mail: „Cred că multor oameni le va părea destul de rău că au intrat în asemenea detalii pentru a recrea modul în care mașina a fost distrusă. Cred că vor supăra foarte tare Familia Regală. Dacă ar fi altă familie, nu sunt sigur că ar face-o”.

Dodi Fayed și șoferul, Henri Paul, au murit pe loc, în timp ce Diana, interpretată în „The Crown” de Elizabeth Debicki, a fost dusă la spital și a decedat mai târziu, din cauza rănilor. Bodyguardul britanic Trevor Rees-Jones a fost singurul supraviețuitor.

Citește și: Vedete pe covorul roșu la premiera „The Crown”. Tot ce trebuie să știi despre ultimul sezon al serialului

Cel de al șaselea sezon al serialul Netflix va urmări familia regală de la sfârșitul anilor 1990 până la începutul anilor 2000.

Netflix, criticat pentru difuzarea interviului Panorama al Prințesei Diana

Sezonul trecut, Netflix a fost aspru criticat după ce a difuzat scene în care Elizabeth Debicki o înfățișează pe Prințesa Diana dând infamul interviu Panorama din anul 1995, cu fostul jurnalist de la BBC, Martin Bashir.

Când au lansat trailerul pentru cel de al cincilea sezon, acesta a fost însoțit de o declarație online care susține că serialul este o „dramatizare fictivă”. Însă au refuzat să facă o asemenea declarație și la tv.

Citește și: Scene macabre în „The Crown”. Elizabeth Debicki, obligată să stea întinsă într-un sicriu

În anul 2020, Mail on Sunday a lansat o campanie prin care i-a cerut gigantului de streaming să le explice milioanelor de telespectatori că poveștile din „The Crown” prezintă realitatea ca ficțiune.

O puternică coaliție de politicieni, experți regali și un prieten apropiat al regelui Charles au susținut campania, care a urmat criticilor crescânde privind denaturarea unui șir de incidente descrise în serial.

Citește și: Producătorii serialului „The Crown” au stârnit nemulțumiri. Vor să recreeze moartea Prințesei Diana: „Au depășit limita”

Printre critici s-a aflat și Earl Spencer, fratele Prințesei Diana, care a spus că s-a simțit neliniștit când a urmărit reprezentarea surorii sale în dramă. Acesta a spus anterior că se teme că telespectatorii vor „uita că este ficțiune”.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus imagini din serialul The Crown

Sursă foto: Profimedia, Netflix

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter